Lounais-Häme

Poliisi pääsi kuulemaan Kalajoen kuolonkolarissa loukkaantunutta nuorta miestä

Helsinki
14.10.2018, 17:41

Kotimaa

Poliisi pääsi sunnuntaina puhuttamaan Kalajoen kuolonkolarissa loukkaantunutta nuorta miestä.
Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jan Sormusen mukaan loukkaantunut nuori mies kertoi poliisille, ettei lauantain vastaisena yönä tapahtuneeseen onnettomuuteen liittynyt mitään toista ajoneuvoa tai muuta erityistä onnettomuutta selittävää tekijää.
Nuoret miehet olivat loukkaantuneen miehen mukaan matkalla Tyngän kylälle tapaamaan tuttavaansa, Sormunen kertoo.
Loukkaantuneen miehen puhuttaminen ei Sormusen mukaan tuonut lisävalaistusta siihen, oliko turma-auton kuljettaja alkoholin vaikutuksen alainen onnettomuuden sattuessa. Asiasta saadaan Sormusen mukaan lisätietoa vasta kuljettajan ruumiinavausraportin myötä.
Myöskään turma-auton nopeudesta onnettomuushetkellä ei sunnuntaina saatu tarkempaa tietoa. Sormusen mukaan loukkaantuneen muistikuvat onnettomuudesta ovat perin hataria.
– Hän muistaa sen, kun tie alkoi kaartua, mutta sen jälkeen hänellä ei juuri ole muistikuvia, Sormunen kertoi STT:lle.

Edelleen sairaalahoidossa

Sormusen mukaan loukkaantunut mies on edelleen sairaalahoidossa, mutta hänen vammansa eivät ole niin vakavia kuin mitä onnettomuus antoi aluksi syytä olettaa.
– Hän ei loukkaantunut niin pahasti kuin mitä tuollaisessa onnettomuudessa olisi voinut tapahtua, Sormunen sanoo.
Sormusen mukaan poliisi aikoo kuulla loukkaantunutta miestä uudelleen sen jälkeen kun hän on päässyt sairaalasta.
Vuonna 2001 syntynyt kalajokinen mies matkusti turma-auton takapenkillä. Kolme muuta autossa ollutta kalajokista nuorta miestä kuolivat onnettomuudessa.
Rajua ylinopeutta ajanut auto suistui ulos Ylivieskantieltä loivassa kaarteessa Tyngän kylän lähistöllä. Sormunen arvioi lauantaina, että ajokin vauhti on ollut reilusti yli 150 kilometriä tunnissa.
Sormusen mukaan ylinopeus näyttää olevan yksi keskeisistä onnettomuutta selittävistä tekijöistä. Nopeusrajoitus onnettomuuspaikalla on 100 kilometriä tunnissa.
Ulosajossa henkensä menettänyt kuljettaja ja toinen kuolleista matkustajista olivat veljeksiä. Vuonna 2000 syntynyt kuljettaja oli saanut ajokortin tänä vuonna.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti