Lounais-Häme Riihimäki

Poliisi tutkii Peltosaaren väkivallantekoa murhan yrityksenä ja pyytää yleisöhavaintoja: Käräjäoikeus vangitsi kolme epäiltyä

Kanta-Hämeen käräjäoikeus päätti vangita kolme ihmistä viime viikolla Riihimäellä tehdyn väkivaltarikoksen vuoksi.

Poliisi tutkii Riihimäen Peltosaaressa viime viikon torstaina tapahtunutta epäiltyä väkivaltarikosta murhan yrityksenä.

Poliisi otti kiinni kolme epäiltyä tekijää samana päivänä, 18. maaliskuuta. Kanta-Hämeen käräjäoikeus vangitsi kolme henkilöä maanantaina pidetyssä vangitsemiskäsittelyssä. Heistä kaksi vangittiin todennäköisin syin murhan yrityksestä epäiltynä, yksi puolestaan syytä epäillä -perusteella.

Vangittujen nimet viittaavat sukulaissuhteeseen. Syytteennoston määräpäivä on tällä hetkellä kesäkuun puolessavälissä, paljastaa käräjäoikeuden vangitsemistiedot.

Poliisi pyytää havaintoja

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Mäkinen Hämeen poliisista kertoo, että epäiltyjä on kuultu ja tutkinta etenee tavanomaiseen tapaan. Poliisi pyytää tällä hetkellä tietoa liikkeistä ja epäiltyjen käyttämistä autoista.

Epäilty teko tapahtui Linnunradankadulla kerrostaloasunnossa. Poliisi sai hälytyksen heti tapahtuneen jälkeen kello 13.22. Kaksi henkilöä poistui kerrostalon rapusta ja jatkoi hiekkatietä pitkin kohti Peltosaaren kauppakeskusta.

Toinen heistä oli pukeutunut mustaan huppariin ja toinen mustaan nahkatakkiin. Molemmat ovat tummahiuksisia ja noin 170 senttimetriä pitkiä. Heillä oli tummat housut. Huppariin pukeutunut mies oli laittanut hupun päähänsä kävellessään.

Poliisi pyytää havaintoja tuntomerkkeihin sopivista henkilöistä ja heidän käyttämistään ajoneuvoista tapahtumapäivältä Riihimäen alueelta, mutta erityisesti Peltosaaresta,

Tekijöitä voi poliisin mukaan olla useampi kuin havaitut kaksi.

Myös auton liikkeet kiinnostavat.

Poliisi pyytää havaintoja myös sinisestä Volkswagen Passat -farmariautosta, jonka vuosimalli on 2006. Epäillyt ovat mahdollisesti liikkuneet autolla Riihimäellä.

Havaintoja ja vihjeitä voi antaa sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.hame@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295 414 222.

Tapauksen esitutkinta on poliisin mukaan aalkuvaiheessa, eikä teon motiivista ole toistaiseksi tietoa. Poliisi ei toistaiseksi kommentoi mitään tekotavasta tutkinnan tässä vaiheessa. FL

 

Juttua päivitetty 23.3.2021 kello 15.31: lisätty tieto vangitsemispäätöksistä.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic