Lounais-Häme

Poliisi: Sekava mies huitoi teräaseella taksissa ja vaati naiskuljettajalta puhelimia

Joensuu
02.09.2018, 13:14

Kotimaa

Joensuussa Itä-Suomessa poliisi on ampunut taksiryöstöstä epäiltyä miestä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Poliisin mukaan taksin asiakkaana ollut mies oli aseistautunut teräaseella. Poliisi ampui epäiltyä ylävartaloon.
Epäilty on Suomen kansalainen.
Taksinkuljettaja, 31-vuotias nainen, selvisi tapauksesta ilman fyysisiä vammoja, mutta poliisin mukaan tapahtuma oli hänelle järkyttävä.
Poliisi kertoo, että taksi oli ajamassa Kontiolahdesta kohti Joensuuta, kun taksista oli annettu ryöstöhälytys noin puoli kahden maissa yöllä. Poliisipartio tavoitti taksin lähellä Joensuun keskustaa.
Taksi ei heti noudattanut poliisin pysähdysmerkkiä, mutta ei poliisiin mukaan myöskään pyrkinyt aktiivisesti poliisipartiota karkuun. Taksi pysähtyi lopulta Kuopiontien ja Siltakadun risteyksen kohdalla olevalle linja-autopysäkille.
Poliisi kertoo tiedotteessa, että kuljettaja poistui välittömästi auton pysähdyttyä kuljettajan paikalta ja kertoi partiolle, että asiakkaalla on teräase.

Ei totellut poliisin käskyjä

Poliisi kertoo, että ryöstöstä epäilty mies ei totellut partion käskytyksiä. Poliisin mukaan hän nousi jonkin ajan kuluttua etupenkiltä, jossa oli istunut, ja käveli teräase kädessään kohti toista poliiseista.Tämän jälkeen poliisi ampui epäiltyä.
Poliisilla ei ole tietoa miehen tilasta. Hänet toimitettiin heti tapahtuman jälkeen Pohjois-Karjalan keskussairaalaan ja sieltä myöhemmin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.
Aamun kuulusteluissa on ilmennyt, että mies oli tullut kyytiin Kontiolahden Kontioniemestä. Poliisi kertoo, että mies oli heti ottanut teräaseen esiin ja vaatinut taksinkuljettajalta puhelimia itselleen. Kuljettaja kertoi poliisille, että miehen käytös oli ollut sekavaa ja hän oli huitonut teräaseella taksin sisätiloissa.
Tapauksen tutkinta jatkuu. Rikosnimikkeinä tällä hetkellä ovat ryöstö ja virkamiehen väkivaltainen vastustaminen.
Poliisi pyytää tapauksen mahdollisia silminnäkijöitä ilmoittamaan havainnoistaan sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai puhelimella 0295 415 232.
Poliisin aseenkäytöstä on tehty ilmoitus päivystävälle syyttäjä-tutkinnanjohtajalle. Valtakunnansyyttäjänvirasto ottaa myöhemmin kantaa poliisin aseenkäytön lainmukaisuuteen.

STT

Kuvat:

Fingerpori

comic

Näkoislehti