Lounais-Häme

Poliisi syventää yhteistyötä Forssassa ja Loimaalla, valvonta tiukkenee reuna-alueilla

Hämeen ja Lounais-Suomen poliisilaitokset tekivät viime torstaina ja perjantaina yhtäaikaisen tehostetun huumausaineiden katuvalvontaiskun. Iskut toteutettiin Forssassa ja Loimaalla. Yhteisisku oli samalla alkusykäys syventyvälle yhteistyölle.

Iskuja ja yhteistoimintaa on tarkoitus jatkaa, ja toiminnan kohteeksi otetaan erilaiset yhteiskunnan rikos- ja häiriöilmiöt. Tällä kertaa panostettiin tehostetusti huumausaineiden katuvalvontaan.

Poliisin tarkoituksena on ottaa jatkossa myös poliisilaitosten reuna-alueet entistä paremmin valvontaan ja yhteistyötä tekemällä tehostaa toimintaa. Yhteistyö sisältää tietojen vaihtoa ja jatkossa myös työvoima-apua tarkoituksena saada poliisilaitosten henkilöstö tutustumaan aiempaa enemmän toisten alueiden henkilöstöön ja toimintaan.

Jatkossa yhteisiskujen muodossa tehdään myös poliisilaitosrajat ylittävää poliisitoimintaa. Yhteistoimintaan on tarvittaessa käytettävissä molempien poliisilaitosten koko henkilöstö.

 

Viimeviikkoisen huumevalvonnan anti oli karua kertomaa.

Forssassa poliisi kirjasi kaikkiaan valvonnan aikana 11 rikosilmoitusta. Vain kahteen niistä eivät liittyneet huumausaineet. Kaikki epäillyt olivat lähes poikkeuksetta poliisille entuudestaan tuttuja henkilöitä. Forssan takavarikot kohdistuivat pääosin myös marihuanaan. Vastaavasti Forssassa tavattiin pieniä määriä amfetamiinia ja epäiltyä LSD:tä sekä erilaisia huumaavia lääkevalmisteita.

Loimaan seudulla poliisi paljasti operaatiossa yhteensä 16 epäiltyä huumausainerikosta tai huumausaineen käyttörikosta. Huomiolle pantavaa oli se, että kuudestatoista epäillystä yksitoista oli ensikertalaisia huumausainerikoksissa. Pääosin poliisi takavarikoi marihuanaa, mutta pieniä määriä myös amfetamiinia ja epäiltyä LSD:tä.

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/45266-huumausainerikosten-tehovalvonta-tuotti-tulosta

 

Uusimmat

Fingerpori

comic