Lounais-Häme

Poliisi teki läpimurron Sipoon murhatutkinnassa salaisilla pakkokeinoilla, tiedot johtivat Kasarmikadulle - "Vaikuttaa koko ajan vahvemmin siltä, että tässä on ollut yksi tekijä"

Helsinki
03.08.2018, 12:29

Kotimaa

Poliisi pääsi Sipoon murhasta epäillyn jäljille käyttäen salaisia pakkokeinoja torstaina iltapäivällä, kertoo Sipoon murhatutkinnan tutkinnanjohtaja Mikko Minkkinen. Salaisia pakkokeinoja ovat muun muassa televalvonta, ja telepäätelaitteen eli esimerkiksi puhelimen sijaintitietojen hankkiminen. Minkkinen ei kerro pakkokeinoista tarkemmin.
Helsingin Kasarmikadulla ylimmän kerroksen asunnossa asunut epäilty teki itsemurhan poliisioperaation päätteeksi ammuttuaan ensin kolme laukausta oven läpi kohti poliiseja. Kun poliisi meni asuntoon sisälle, etsitty löytyi sieltä kuolleena. Poliisi ei ampunut tilanteessa laukauksia.
Poliisin eristysnauhalla yli vedetyssä ovessa oli kolme reikää ja ylhäältä alas asti johtava sahan jälki. Pari rappusta alempana oli sahanpurun seassa sokka.
Asunnosta löydetty mies oli asunnon ainoa asukas. Epäillyllä ja uhrilla on yhteistä historiaa.
Poliisi sai ilmoituksen Sipoosta yksityisasunnosta kuolleena löytyneestä 49-vuotiaasta miehestä heinäkuun 24. päivä. Murhan epäillään tapahtuneen edellisenä iltana.
Minkkisen mukaan teossa ovat täyttyneet molemmat murhanimikkeen edellytykset, eli suunnitelmallisuus ja raakuus. Poliisi on ottanut tapaukseen liittyen kiinni kolme henkilöä, joita on kuulusteltu viimeksi tänä aamuna.
– Tätä on suunniteltu pidemmän aikaa. Meillä on sellaista näyttöä tässä. Meillä oli vielä useampi tutkintalinja eilen, mutta nyt alkaa näyttää siltä, että Kasarminkadulle päättyvä tutkintalinja on kaikkein vahvin. Nyt selvitellään vielä sitä, onko tutkintalinjoilla liityntäpintaa toisiinsa. Nyt alkaa entistä enemmän näyttämään siltä, että näillä ei ole liityntää. Vaikuttaa koko ajan vahvemmin siltä, että tässä on ollut yksi tekijä.
Poliisi selvittää edelleen, milloin epäilty ja uhri ovat olleet viimeksi tekemisissä toistensa kanssa.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti