Lounais-Häme

Poliisi tutkii murhaa Hämeenlinnassa: Sivullinen teki ilmoituksen virkavallalle

Hämeen poliisi tutkii Hämeenlinnan keskustassa tapahtunutta henkirikosta murhana.

Poliisin epäilyn mukaan henkirikos on tehty maanantai-illan tai tiistain alkuyön välisenä aikana yksityisasunnossa. Poliisille asiasta ilmoitti sivullinen henkilö havaittuaan merkkejä mahdollisesta rikoksesta asunnossa.

 

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Mäkinen oli vielä tiistaina vaitonainen yksityiskohdista. Henkirikoksen tarkempaa tekopaikkaa, -tapaa tai -välinettä ei kerrottu. Henkirikoksen motiivi ei ole poliisin mukaan vielä tiedossa.

Mäkinen ei sanonut, onko poliisi ottanut ketään kiinni rikoksesta epäiltynä, mutta kertoi, että uhri ja mahdollinen tekijä tunsivat poliisin käsityksen mukaan toisensa entuudestaan.

– Tutkinta on aika alkuvaiheessa, parempi etten avaa asiaa toistaiseksi. Poliisilla on perustellut syyt olla tiedottamatta asiasta enempää tässä vaiheessa, Mäkinen kommentoi tiistaina iltapäivällä.

 

Rikoslain mukaan murha tulee kyseeseen, jos henkirikos on tehty vakaasti harkiten, vakavaa yleistä vaaraa aiheuttaen tai erittäin raa’alla tai julmalla tavalla. Teon pitäisi olla myös kokonaisuus arvostellen törkeä. HäSa

Fingerpori

comic

Näkoislehti

1.4.2020

Uusimmat