Lounais-Häme

Poliisi vaatii kolmea vangittavaksi murhasta - ruumis löytyi Pertunmaan Kuortista huoltoaseman liepeiltä

Helsinki
22.10.2018, 13:47

Kotimaa

Poliisi vaatii kolmea henkilöä vangittavaksi murhasta epäiltynä Keski-Suomen käräjillä tänään iltapäivällä. Ruumis löytyi huoltoaseman liepeiltä Pertunmaan Kuortista.
Epäillyn rikoksen uhri on joutsalainen 35-vuotias mies. Poliisin kiinni ottamista henkilöistä yksi on vapautettu kuulustelujen jälkeen.
Poliisin mukaan epäilty henkirikos tapahtui yhden kiinniotetun asunnossa Joutsan Leivonmäellä. Miehet ovat kaikki joko kotoisin Joutsasta tai heillä on jonkinlainen kytkös paikkakunnalle. Poliisi on sanonut aiemmin myös, että tapauksessa ei vaikuta olevan jengikytköksiä tai viitteitä perheasioista.
Kiinniottotilanne huoltoaseman lähellä Kuortissa herätti huomiota. Poliisi sai Puolustusvoimilta virka-apua paikan eristämisessä.
Tutkinnanjohtaja Timo Hänninen on luonnehtinut, että epäillyt ovat ”varmastikin jollain tasolla tunteneet toisensa”. Maanantaina vangitsemisvaatimuksen esittämisen jälkeen hän kertoi, että alkoholia oli illan aikana nautittu. Hänninen ei halunnut arvioida alkoholinkäytön vaikutusta epäiltyyn tekoon.
Hänninen ei myöskään halunnut kertoa, epäilläänkö henkirikosta murhaksi teon suunnitelmallisuuden vai sen raakuuden ja julmuuden perusteella.
Nuorin epäillyistä on 24-vuotias, toiseksi nuorin 26-vuotias ja vanhin 37-vuotias.

Aiempaa väkivalta- ja päihdetaustaa

Nuorimmalta epäillyltä löytyy aiempaa tuomiohistoriaa muun muassa huumausainerikoksista ja käyttörikoksesta sekä törkeästä ja perusmuotoisista pahoinpitelyistä. Mies oli muun muassa pahoinpidellyt yhtä uhria tämän asunnossa sorkkaraudalla ja viiltänyt tätä olkavarteen syksyllä 2015.
Myös kahdelta häntä vanhemmalta syytetyltä löytyy rikostaustaa.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic