Lounais-Häme

Poliisi valvoo joulun menoliikennettä – Ilmatieteenlaitos: Aatonaattona ajokeli on huono

Arkistokuva: Toni Repo Kuva: Toni Repo
Arkistokuva: Toni Repo

Poliisi valvoo joulun menoliikennettä ympäri vuorokauden -periaatteella erityisesti pääteillä ja taajamissa.

Valvonnassa poliisi kiinnittää huomiota muun muassa ylinopeuksiin ja rattijuopumuksiin sekä turvaväleihin, turvavyönkäyttöön ja kelien mukaisiin renkaisiin.

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan aatonaaton aikana lunta kertyy suurimmassa osassa maata 4–8 senttimetriä ja ajokeli on huono. Ainoastaan länsi- ja etelärannikolla sateiden povataan tulevan enimmäkseen vetenä tai räntänä.

Poliisi muistuttaa myös seuraamaan THL:n ja eri sairaanhoitopiirien koronasuosituksia.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin johtava asiantuntija Jussi Pohjonen sanoo, että ruuhkia ei kannata luoda, ei tien päälle eikä muutenkaan.

– Jos nyt kuitenkin olet lähdössä liikenteeseen, niin kiinnitä tieliikenteen turvallisuuden ohella katsetta koronaturvallisuuteen, joka matkalla painottuu taukopaikkoihin. Huolehdi turvaväleistä ja käsihygieniasta sekä pidä kasvomaskia, muistuttaa Pohjonen.

Poliisi muistuttaa, että riittävää turvaväliä on syytä pitää paitsi ihmisten, myös autojen välillä.

Joululiikenteen ennakoidaan olevan rauhallista, kansalaisten viettäessä joulua koronapandemian takia kotioloissa, poliisi arvioi tiedotteessa.

Kaikkiaan liikennemäärät ovat Suomessa olleet tänä vuonna lähes kymmenen prosenttia edellisvuotta alhaisemmalla tasolla.

Uusimmat

Fingerpori

comic