Lounais-Häme

Poliisi valvoo viikonloppuna, että ravintolat sulkevat ovensa Hämeessä

Aukiolokielto jatkuu 31. toukokuuta saakka. Vain take away -toiminta on sallittua.
Hämeen poliisilaitos on tarkkaillut jo tähän mennessä ravintoloissa 10 hengen kokoontumiskiellon toteutumista. Kuva: JUSSI LEINONEN
Hämeen poliisilaitos on tarkkaillut jo tähän mennessä ravintoloissa 10 hengen kokoontumiskiellon toteutumista. Kuva: JUSSI LEINONEN

Hämeen poliisilaitos on varautunut valvomaan viikonloppuna, että ravintoloiden aukiolokieltoa noudatetaan Hämeen alueella ja että kaikki ravintolat sulkevat ovensa.

Kielto tulee voimaan 4.4. kello 00.00 ja päättyy 31.5. kello 24.00.

Majoitus- ja ravitsemistoiminnasta annetun lain mukaan ravitsemisliike ja siihen kuuluvat sisä- ja ulkotilat on pidettävä suljettuina asiakkailta hyvin laajalle levinneen vaarallisen tartuntataudin aikana niillä alueilla, joilla se on välttämätöntä tartuntataudin leviämisen ehkäisemisen kannalta.

Ravitsemusliikkeiksi luetaan kaikenlaiset ravintolat, kahvilat, hampurilaispaikat, huoltoasemien ravintolat, kahvilakioskit sekä baarit, pubit ja muut anniskeluravintolat, joissa yleisölle tarjotaan ruokaa ja juomaa. Kielto koskee myös sellaisia paikkoja, joissa asiakas itsepalveluna ostaa tuotteet ja jää nauttimaan niitä ravitsemusliikkeeseen.

Poikkeus ovat ravintolat, joista ruokaa ja juomaa myydään muualla nautittavaksi, eli niin sanottu take away -toiminta on jatkossakin sallittua.

Jo tähän mennessä Hämeen poliisilaitos on tehnyt ravintolavalvontaa, jossa on tarkkailtu lähinnä yli kymmenen hengen kokoontumiskiellon toteutumista.

Tässä valvonnassa ongelmia ei ole havaittu.

Uusimmat

Näkoislehti

28.5.2020

Fingerpori

comic