Lounais-Häme

Poliisijohdon virkarikosoikeudenkäynti siirtyy syksymmäksi tiukan aikataulun takia

Helsinki
28.08.2018, 14:47

Kotimaa

Korkeaa poliisijohtoa koskevan virkarikosjutun käsittely oikeudessa siirtyy lokakuulle, kertoi Helsingin käräjäoikeus tiistaina.
Alun perin Helsingin poliisin tietolähteiden rekisteröimistä koskevaa juttua piti puida syyskuun alusta alkaen, mutta nyt käsittelyn alku siirtyy lokakuun 2. päivään.
Syynä on käräjäoikeuden mukaan muun muassa esitutkinta-aineiston laajuus ja se, että syytteessä olevat keskusrikospoliisin päällikkö Robin Lardot ja Poliisihallituksen poliisiylitarkastaja ehtisivät valmistautua oikeudenkäyntiin. Syytteet heitä vastaan nostettiin vasta 13. ja 20. elokuuta.
Jo aiemmin on nostettu syytteet ex-poliisiylijohtaja Mikko Paateroa, Helsingin ex-poliisikomentaja Jukka Riikosta, Helsingin poliisipäällikkö Lasse Aapiota ja entistä Helsingin huumepoliisin päällikköä Jari Aarniota vastaan. Kaikkia syytetään virkarikoksista, ja kaikki ovat kiistäneet syytteet.
Käräjäoikeus kertoo, että kaikkia syytteitä käsitellään yhdessä lokakuun alusta alkaen.
Korkean poliisijohdon osalta kiistellään siitä, onko johdon komentoketju laiminlyönyt velvollisuutensa valvoa alaisiaan ja puuttua epäiltyihin väärinkäytöksiin. Jutussa on kyse siitä, tyhjensikö Aarnion johtama Helsingin huumepoliisi laittomasti tietolähderekisterinsä ja jättikö se rekisteröimättä säännölliset alamaailman vinkkimiehensä vuosina 2008-2013.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti