Lounais-Häme

Poliisilla hallussa löytötavaraa

 

Holjat-festivaalin kuluessa moni kadotti kännykkänsä, lompakkonsa tai muuta omaisuutta. Vanhemman rikoskonstaapeli Jukka Kastikaisen mukaan tavaraa on viime päivinä reippaasti kiikutettu säilöön Forssan poliisilaitoksen löytötavaratoimistoon ja usea esine on myös löytänyt oikean omistajansa.

-Matkapuhelimia voi tulla kyselemään poliisin palvelutiskiltä. Lompakon löytyessä poliisi ottaa oma-aloitteisesti yhteyttä, jos siinä mukana on henkilöllisyystodistus, Kastikainen neuvoo.

Kesäaikaan omaisuutta katoaa herkästi ja sen perään myös kysellään paljon.

-Matkapuhelin on tavara, joka helposti häviää ihmisiltä, Kastikainen muistuttaa.

Jos hukkaa omaisuutta Forssan alueella, voi sitä tiedustella Forssan poliisin päivystävästä numerosta 0295 414 011 tai käydä henkilökohtaisesti poliisiasemalla Murrontie 3:ssa. Esimerkiksi kadonneita kännyköitä palautetaan hiljalleen, joten ei kannata hätääntyä, jos hävinnyt omaisuus ei heti ole poliisilla tallessa.

-Ei ihminen lähde löytämäänsä kännykkää varta vasten kiikuttamaan laitokselle, vaan se lojuu muutaman päivän auton etupenkillä. Kun henkilö ajaa poliisilaitoksen ohi, hän käy sitten pudottamassa löytämänsä esineen, sanoo Kastikainen.

Kaikenlaista löytötavaraa poliisi arjessaan kohtaa, mutta jotain on yhä näkemättä.

-Yhtään Pokemonia ei ole vielä palautettu löytötavarana, kaikki on ilmeisesti siepattu kännyköihin, rikoskonstaapeli keventää.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti