Lounais-Häme

Poliisilla tehovalvontaviikonloppu – Rattijuopumukset erityistarkkailussa koko maassa

Poliisi suorittaa rattijuopumusten tehovalvontaa koko maassa viikonloppuna, erityisesti perjantaina ja lauantaina. Arkistokuva. Kuva: Marko Kullanen
Poliisi suorittaa rattijuopumusten tehovalvontaa koko maassa viikonloppuna, erityisesti perjantaina ja lauantaina. Arkistokuva. Kuva: Marko Kullanen

Poliisi valvoo tänä viikonloppuna tehostetusti rattijuopumuksia koko maassa. Rattijuopumusvalvontaa tehdään erityisesti perjantaina ja lauantaina kaikkien poliisilaitosten käytettävissä olevilla valvontaresursseilla.

Poliisihallituksen poliisitarkastaja Heikki Ihalaisen mukaan ajoneuvojen kuljettajille tullaan tekemään kymmeniä tuhansia puhalluskokeita.

– Alkoholia juoneena tai muuten päihtyneenä ei siis kannata lähteä ajamaan tänäkään viikonloppuna. Tärkeimpänä syynä on tietysti se, että riski loukkaantua ja kuolla liikenteessä kasvaa huomattavasti päihteiden takia. Nyt viikonloppuna kiinnijäämisen riski on siis tavallistakin korkeampi, Ihalainen toteaa poliisihallituksen tiedotteessa.

Vuonna 2018 rattijuopumusonnettomuuksissa menehtyi ennakkotietojen mukaan 30 henkilöä ja loukkaantui 495. Määrä on Ihalaisen mukaan onneksi vähemmän kuin aikaisempina vuosina.

Rattijuopumustapauksissa kuolee ja loukkaantuu paljon nuoria. Kuolleista ja loukkaantuneista yli kolmannes oli 15–24-vuotiaita.

– Rattijuopumustapauksien henkilövahingot keskittyvät kesäkuukausille. Tämän takia poliisi on mukana ennalta estämässä rattijuopumuksia jo ennen kesäkuukausien alkamista, Ihalainen sanoo.

Viime vuonna Suomessa jäi kiinni noin 19 000 rattijuoppoa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic