Lounais-Häme Hämeenlinna

Poliisille sakkoja työkaverin ampumisesta - Vahingonlaukaus ammuttiin Miekkalinnan wc:ssä

Oikeus hylkäsi syytteen törkeästä vammantuottamuksesta.

Työtoveriaan vahingossa ampunut Hämeen poliisilaitoksen vanhempi konstaapeli on saanut 15 päiväsakon eli 525 euron tuomion varomattomasta käsittelystä ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Syyttäjä oli vaatinut poliisille rangaistusta myös törkeästä vammantuottamuksesta, mutta oikeus hylkäsi tämän syytteen. Oikeuden mukaan teko ei ollut kokonaisuutena arvioiden törkeä.

Ammutuksi tulleella poliisilla ei ollut vaatimuksia oikeudenkäynnissä.

Vahingonlaukaus tapahtui viime vuoden maaliskuussa yövuorossa pidetyn harjoituksen yhteydessä. Poliisit harjoittelivat aseistautuneen henkilön kohtaamista.

Tuomittu poliisi toimi harjoituksen johtajana, kun hän harjoituksen jo päätyttyä halusi esitellä osallistujille vielä yhden harjoitukseen liittyvän asian.

Poliisitalo Miekkalinnan wc-tiloissa pidetyn harjoituksen yhteydessä virka-ase laukesi ja luoti lävisti toisen poliisin käden ennen pysähtymistään tämän luotiliiviin.

Laukauksen ampunut poliisi oli vain hetkeä aiemmin poistanut aseestaan sen laukaisemisen estävän suojalaitteen.

Sekä ampuja että ammutuksi tullut poliisi työskentelevät edelleen Hämeen poliisilaitoksella. Poliisit ovat työskennelleet myös työparina. HäSa

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic