Lounais-Häme

Poliisin haaviin jäi Hämeessä kahdessa viikossa kilokaupalla huumeita, useita aseita ja 11 etsintäkuulutettua – kotietsintöjä tehtiin yli 30

"Kampanjalla pyrittiin ja onnistuttiin puuttumaan myynti- ja käyttäjäportaaseen."
Poliisi takavarikoi useasta eri kohteesta muun muassa huumausaineeksi laskettavia tabletteja. KUVA: Hämeen poliisi

Hämeen poliisilaitoksen kenttävalvontaryhmä teki lokakuussa kaksi viikkoa kestäneen ja huumeisiin keskittyneen katuvalvonnan tehokampanjan.

Koko poliisilaitoksen alueella tehdyssä valvonnassa saatiin takavarikoitua kaikkiaan 1,8 kiloa huumeita. Lisäksi epäillyiltä löytyi mahdollisesti rikoksilla ansaittua rahaa ja useita aseita.

Poliisin haaviin päätyi muutamia laittomia käsiaseita. Kuva: Hämeen poliisi

Valvonnan avulla päästiin jäljille muun muassa TOR-verkossa tapahtuvaan marihuanan ja ekstaasin myyntiin, jossa huumausaineet oli suunnattu alaikäisille.

 

Kampanjan tuloksena paljastui yksi törkeä huumausainerikos, jossa täysi-ikäinen oli myynyt tai antanut 15-vuotiaalle nuorelle amfetamiinia. Rikosilmoituksia huumausainerikoksesta kirjattiin kaiken kaikkiaan 32 kappaletta ja huumausaineen käyttörikoksista annettiin 26 sakkoa.

– Kampanjalla pyrittiin ja onnistuttiin puuttumaan myynti- ja käyttäjäportaaseen, joka aiheuttaa häiriötä kaduille. Julkisuudessa on puhuttu paljon Lahden huumeongelmasta, mutta meidän havaintojemme perusteella samantyyppistä huumeongelmaa esiintyy ympäriinsä laitoksen toiminta-alueella, ylikonstaapeli Ville Virlander Hämeen poliisista sanoo.

 

Ryhmä teki kahden viikon aikana 33 kotietsintää, 10 paikanetsintää ja otti kiinni 11 etsintäkuulutettua henkilöä.

Kannabiskasvattamo. Kuva: Hämeen poliisi

Marihuanaa takavarikoitiin​ 713 grammaa,​ amfetamiinia 315 grammaa, hasista 695 grammaa ja kotietsinnöissä löydetyistä kannabiskasvattamoista löytyi yhteensä 122 kannabiskasvia.​

Lisäksi poliisin haltuun päätyi 38 ekstaasitablettia, useita käyttöannoksia Gamma-muuntohuumetta, sekä 713 erilaista lääkepilleriä. Rahaa ryhmä takavarikoi​ ​19 540 euroa. ​Ampuma-aseita löytyi 4 ja patruunoita lähes 700 kappaletta. Kampanjan aikana saatiin kadulta pois 4 sähkölamautinta, 5 kaasusumutinta, kaksi nyrkkirautaa, kaksi teleskooppipatukkaa ja muutama teräase.

Etsintöjä tehtiin joka puolella Hämeen poliisilaitoksen aluetta, myös Forssan seudulla.

 

Hämeen poliisin toiminta oli osa valtakunnallista kampanjaa.

Ville Virlander kertoo kampanjan onnistuneen hyvin poliisin oman pohjatyön, mutta myös kansalaisilta tulleiden vihjeiden perusteella.

– Ihmisten aktiivisuus on hyvin merkityksellistä. Saamme paljon tietoa esimerkiksi kannabiskasvattamoista sen perusteella, kun poliisille kerrotaan imelästä hajusta rappukäytävässä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

7.8.2020

Fingerpori

comic