Lounais-Häme

Poliisin laaja United Brotherhood -operaatio voi näkyä Hämeessäkin: "Huumausainekauppa on verkostoitunutta"

Rikoskomisario: "Jatko tulee näyttämään, miten asiat kehittyvät."
Poliisi takavarikoi 160 asetta United Brotherhood -operaatiossa tehdyissä kotietsinnöissä. Kuva: Keskusrikospoliisi
Poliisi takavarikoi 160 asetta United Brotherhood -operaatiossa tehdyissä kotietsinnöissä. Kuva: Keskusrikospoliisi

Poliisin tekemä United Brotherhood -operaatio voi näkyä myös Kanta-Hämeen rikollisuuteen, arvioi rikoskomisario Juha Pynttäri Hämeen poliisista.

– Vaikuttavuutta varmasti on. Jatko tulee näyttämään, miten asiat kehittyvät, Pynttäri kertoo.

Keskusrikospoliisi (KRP) tiedotti maanantaina tehneensä lukuisia kotietsintöjä rikollisjärjestöksi luokitellun United Brotherhoodin tiloihin.

Tutkinta on jatkunut yli vuoden, ja etsintöjä on tehty muun muassa Tampereella ja Turussa, mutta myös Hämeessä. Rikosseuraamuslaitos teki etsinnän Riihimäen vankilassa, ja lisäksi

Lahdessa tehdyssä iskussa poliisi ja Tulli tekivät Suomen suurimman ekstaasitakavarikon, kun lahtelaisasunnosta löytyi yli 150 000 ekstaasitablettia.

KRP kertoi maanantaina, että takavarikoiden aikana löytyi useita kymmeniä kiloja eri huumausaineita ja 160 erilaista asetta. Poliisi on ottanut eri paikkakunnilta kaikkiaan 18 ihmistä kiinni.

Lue myös: Hämeen poliisi teki Suomen suurimman ekstaasitakavarikon osana UB-operaatiota

 

Kanta-Hämeessä United Brotherhoodilla ei Pynttärin mukaan ole omaa kerhotilaa, mutta hänen mukaansa maakunnan keskeinen sijainti suurten kaupunkien keskellä näkyy.

– Kanta-Häme ei ylipäänsä mikään erillinen saareke Etelä-Suomen alueella ole, sanoo järjestäytyneen rikollisuuden tutkinnoissa mukana ollut Pynttäri.

Hän arvioi, että huumeet ovat voineet ohjautua eritasoisten välittäjien tai myyjien kautta, eivätkä kaikki huumekaupassa mukana olevat ole nimenomaan United Brotherhoodin jäseniä.

– Huumausainekauppa on verkostoinutta.

Poliisi epäilee kokonaisuuteen liittyviä henkilöitä muun muassa törkeistä huumausainerikoksista, väkivaltarikoksista ja talousrikoksista. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

26.2.2020

Uusimmat