Lounais-Häme

Poliittista päätöstä odotellaan

 

Jääurheilukausi on jo käynnissä, mutta Forssan harjoitushalli kumisee käyttökiellossa tyhjyyttään, koska hallin rakenteissa on huomattu puutteita.

Hallin remontin lupailtiin käynnistyvän kesän aikana, mutta se on viivästynyt. Sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen kertoo, että asiaa käydään läpi ensi maanantaina kaupunginhallituksen kokouksessa ja päätös olisi tarkoitus tehdä seuraavan maanantain kokouksessa.

-Tässä on oikeastaan kaksi vaihtoehtoa. Joko halli remontoidaan tai tehdään päätös, ettei sitä tarvita ja halli puretaan pois. Henkilökohtainen näkemykseni on, että halli korjataan tietyillä ehdoilla, kertoo kaupunginhallituksen kokouksessa esittelijänä toimiva Pynnönen.

Jäähallikompleksissa on lähivuosien aikana edessä mittavat remonttityöt muun muassa lämmitys- ilmastointi- ja jäähdytyslaitteiden osalta. Myös joustokaukalo on tulossa Pynnösen mukaan jossakin vaiheessa.

-Jään hinta on tällä hetkellä junioreille todella edullinen. Väistämättä kustannukset nousevat. Summista ja aikatauluista en osaa varmuutta sanoa. Osa kustannuksista tulee käyttäjien ja osa veronmaksajien maksettavaksi.

Forssan kaupungin kiinteistöpäällikkö Jukka Perälä kertoo, että tarjous korjaustöistä on saatu, mutta sen voimassaolo on jo rauennut. Remontin hinta työpiirustuksineen oli 115000 euroa. Perälä ei osaa tarkkaan sanoa remontin etenemisaikataulua.

-Vaikka päätös hallin korjaamisesta syntyisi 5. syyskuuta, joka tapauksessa korjausaikataulu venyy ensi vuoden puolelle. Miten pitkälle, siihen ei tässä vaiheessa pysty vastaamaan. Se on varmaa, että harjoitushallia ei tämän vuoden puolella voi käyttää.

Pynnönen uskoo ja toivoo, että remontista saadaan päätös aikaan ja sen jälkeen mahdolliset toimenpiteet käyntiin niin ripeästi kun mahdollista.

FoPS Juniorit ry:n puheenjohtaja Matti Jaakkola on tilanteesta harmissaan, mutta ymmärtää myös kaupungin hankalan roolin. Jaakkola ei siksi halua syyllistää tilanteesta ketään, korkeintaan hallin jo konkursissa olevaa rakentajaa.

-Meillä on noin 350 junioria. Osa joukkueista on jo harjoitellut lähikuntien halleissa ja kotipelejä joudutaan pelaamaan niissä. Tilanne konkretisoituu kunnolla, kun nuorempien junioreiden sarjaohjelmat julkaistaan ja joudumme jatkamaan yhdellä jäähallilla, kun tähän asti niitä on ollut syyskuusta alkaen käytössä kaksi, Jaakkola sanoo.

Jaakkolaa harmittaa sekin, että joukkueiden suurimman tulonlähteen eli kioskitoiminnan tuotot pienenevät, samoin kuin mainostulot, joita junnujoukkueet ovat saaneet harjoitushallista. Vastaavasti esimerkiksi vanhemmille koituvat kuljetuskustannukset kasvavat, mutta seura ei aio kysellä kaupungilta kompensaatiota jäämaksuihin.

Jaakkola toivoo, että remontti pääsisi alkamaan mahdollisimman pian. Pidemmän päälle tämä tilanne on hänen mukaansa kestämätön.

Siihen hän on tyytyväinen, että remonttia on valmisteltu hyvin. Mahdollista hallin purkua hän ei ymmärrä.

-Se on ajatuksenakin kamala ja olisi ihan älytön idea, signaali siitä, että junnuliikunta on turhaa, mutten usko sen toteutuvan. FL

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti