Lounais-Häme

Polkujuoksujen suosio vahvassa kasvussa

Polkujuoksuja järjestetään nyt kiihtyvällä tahdilla ympäri Suomea ja tähän joukkoon liittyy myös entinen Eerikkilän Urheiluopisto, nykyinen Eerikkilä Sport & Outdoor Resort. Se järjestää ensimmäisen polkujuoksutapahtumansa 13. lokakuuta Ruostejärven virkistysalueen ja Liesjärven kansallispuiston kauniissa maisemissa. Reitit mukailevat legendaarisen Hämeen Ilvesreitin polkuja.

Matkan varrella pääsee ihailemaan maisemia huikeilla harjuilla taiteillen pitkospuita koskemattomilla soilla, sivuten kirkasvetisten järvien rantoja ja sukeltaen naavaisten aarniometsien kumpuileville poluille.

 

Liikunnanohjaaja ja tapahtuman ideoijana toiminut Joonas Koskelainen Eerikkilästä kertoo, että Trail runin järjestäminen Ilvesreitin varrella on ollut puheenaiheena Eerikkilässä jo jonkun aikaa.

-Viime syksynä järjestimme ensimmäinen vastaavan tyyppisen tapahtuman yritysväelle. Siitä lähti ajatus, miksemme järjestäisi kaikille avointa polkujuoksua, kun saimme jo kokemuksia, Koskelainen taustoittaa.

 

Eerikkilä Trail runilla on kolme matkaa. Pisin on 42 kilometriä eli lähes maratonin verran, lyhyin 10 kilometriä.

-Short trail eli lyhin matka sopii hyvin vaikka ensimmäiseksi kilpailumatkaksi. Reitti kulkee kauniilla Ruostejärven virkistysalueella ja sen läheisyydessä. Alkumatkasta lämmitellään enimmäkseen kangasmetsien helppokulkuisella neulasbaanalla ja hyväkuntoisilla pitkospuilla, kertoo Koskelainen.

Pidempien reittien huippuihin kuuluu kapuaminen ylös Hyypiönkallion näköalapaikalle, jossa avautuva järvimaisema palkitsee Koskelaisen mukaan kiipeämisen vaivan.

Long Trail -reitti vie läpi poikkeuksellisen pitkän mutta kapean, kaksi järveä toisistaan erottavan, Kyynäränharjun. Kävelysiltaa pitkin ylitetään Kyynäränjuova, joka saattaa olla maamme lyhyin joki. Matka jatkuu kumpuilevassa ikimetsässä kohti Korteniemen perinnetilaa ja sen 1910-luvun tunnelmaa.

 

Eerikkilä toimii tapahtuman kisakeskuksena ja lähtö- sekä maalialueena. Koskelaisen mukaan osanottajamäärästä ei ajatella yltiöpositiivisesti. Hän arvioi, että osallistujamäärä voisi asettua 50:n ja 150:n väliin. Trail runista on tarkoitus tehdä jokavuotinen tapahtuma.

-Tapahtumaa on suunniteltu yhteistyössä paikallisten osaajien voimin. Tapahtumasuunnitteluun olemme saaneet arvokasta apua Forssan Salamalta, jolla onkin vankka kokemus erilaisten tapahtumien järjestämisestä. Reitin suunnittelua on tehty yhdessä paikallisen polkujuoksuaktiivin Jorma Kivelän kanssa, Koskelainen kertoo.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on auki osoitteessa www.eerikkila.fi/e-trail-run. FL

 

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic