Lounais-Häme Urjala

Polttariporukat viihtyvät Urpolan kartanon löylyissä – Viikinkisauna äänestettiin vuoden polttaripalveluksi

Urpolan kartanon viikinkisauna äänestettiin vuoden parhaaksi polttaripalveluksi.
Mikko ja Leena Kylämarkulan viikinkisauna on suosittu polttareiden viettopaikka. Äänestäjät valitsivat saunan vuoden polttaripalveluksi. Kuva: Lassi Puhtimäki
Mikko ja Leena Kylämarkulan viikinkisauna on suosittu polttareiden viettopaikka. Äänestäjät valitsivat saunan vuoden polttaripalveluksi. Kuva: Lassi Puhtimäki

Polttarikansa arvostaa Urpolan kartanon viikinkisaunan löylyjä ja ainutlaatuista tunnelmaa. Se tuli erityisen selväksi Vuoden hääyritys 2019 -kilpailussa, jossa viikinkisauna pokkasi ykköspaikan Vuoden polttaripalvelu -kategoriassa.

– Voitto tuntuu ihan huikealta. Tulee tunne, että olemme tehneet asioita oikein ja että vieraamme ovat viihtyneet. Yritystoiminnalle tällainen voitto on ihan huippujuttu, lomamatkalta tavoitettu yrittäjäpariskunta Leena ja Mikko Kylämarkula kommentoivat.

Koko kilpailussa eniten ääniä saanut palkitaan vuoden hääyrityksenä Love me do -häämessuilla Helsingin Kaapelitehtaalla tulevana viikonloppuna.

Viikinkisaunassa aika ja paikka häviävät

Kylämarkulat näkevät viikinkisaunan vahvuudeksi etenkin hyvän sijainnin 2- ja 9-teiden risteyksessä. Sauna taipuu monenlaisiin juhliin ja illanviettoihin.

– Viikinkisaunan alue on oma maailmansa, jossa ajan ja paikan taju häipyy. Saunan alueeseen kuuluu tällä hetkellä viisi saunaa, ja ensi kesäksi valmistuu vielä puusauna, joka on ihan sanamukaisesti puussa noin kolmen metrin korkeudella.

Viikinkisaunalle luovat tunnelman myös yrittäjät itse.

– Vahvuuksiimme kuuluu ilman muuta paikan erityisyyden lisäksi vieraanvaraisuutemme. Tarjoamme saunalla viikinkiateriaa, ja todennäköisesti meidät löytää silloin saunalta sarvet päässä ja viikinkipuvut yllä.

Kylämarkulat kertovat, että suunnitelmia kartanon ja viikinkisaunan kehittämiseksi on edelleen. Viime marraskuussa kartanolla järjestettiin esimerkiksi joulutapahtuma, ja tämän vuoden joulutapahtumaa jo suunnitellaan. FL

 

Aiheesta aiemmin: Ovatko parhaat puitteet polttareille Humppilassa? – Viikinkisauna mukana hääkilpailun finaalissa (FL 5.1.2020)

Fingerpori

comic

Näkoislehti

25.2.2020

Uusimmat