Lounais-Häme Tammela

Polytania odotetaan malttamattomasti

Uusi joustopinnoite 
tuo Tammelan urheilukentän tiilimurska-
kaudesta nykyaikaan.
Liikuntakoordinaattori Petri Takala ja liikuntapaikkojen hoitaja Timo Syrjälä tutkivat uutta asfalttia, jonka päälle levitetään Polytan-pinnoite. KUVA: Tapio Tuomela

Tammelan liikuntakeskuksen urheilukenttä saa lähipäivinä uuden Polytan-pinnoitteen. Nykyaikainen joustopinnoite korvaa auttamattomasti vanhanaikaiseksi jääneen tuulimurskan.

Helsinkiläisen Spesifixin urakka on vielä vaiheessa. Vanha tiilimurska on kaavittu radoilta ja siirretty kasoihin kuntoradan varteen. Murske levitetään syksyn aikana kuntoradan huoltotien pohjaksi.

Juoksuratojen pohjalle ajettiin 150 milliä soraa, jonka päälle levitettiin vettä läpäisevä kaksikerroksinen asfaltti. Polytan-pinnoite asennetaan asfaltin päälle ilmeisesti ensi viikolla.

Työt ovat jonkin verran myöhässä aikataulusta.

– Valmista piti olla elokuun loppuun mennessä. Nyt näyttää siltä, että siihen ei ehditä. Kyllä tässä vielä pari viikkoa menee, arvioi liikuntakoordinaattori Petri Takala Tammelan kunnalta.

Päällysteurakalla on hintaa noin 300 000 euroa. Valtiolta hankkeeseen saatiin 90 000 euron tuki.

Urheilukentälle asennettava Polytan on Mondon ohella suosituin nykyään käytettävistä ratapäällysteistä. Polytan sopii pohjoisiin oloihin. Polytan-pintaa löytyy monien Suomen urheilukenttien ohella muun muassa Oslon Bislettiltä ja Tukholman stadionilta.

Entinen tiilimurska oli vuodelta 1989. Pinnoite oli aikansa elänyt ja hankaloitti kilpailujen järjestämistä. Päällysteurakan valmistuttua puitteet alkavat olla kunnossa. Rata on nopea ja hyppypaikat ajanmukaiset. Heittolajeille löytyy hyväksi todettu alue yläkentältä.

– Jatkossa on enää tossujen yläpuolelta kiinni, jos ei synny hyviä tuloksia, Takala naurahtaa.

Kenttää kiertää kuusi juoksurataa. Kunnostetun kentän ensimmäiset kilpailut on tarkoitus järjestää tämän syksyn aikana.

Tammelan urheilukenttä on saanut myös uuden valaistuksen. Vanha halogeenivalaistus korvattiin kotimaisella Stera Luxin led-tekniikalla.

– Valot uusittiin erillisurakkana. Vanhoja halogeenejä ei raaskittu oikein edes käyttää, nyt täällä voi harjoitella hyvässä valaistuksessa syksylläkin iltamyöhään.

Tammelan on viime vuosina kunnostanut liikuntakeskustaan oikein urakalla, kun alueelle on rakennettu muun muassa tekonurmikenttä, uusi heittopaikka ja skeittiparkki sekä paranneltu frisbeegolfrataa ja latuverkkoa. Keskuksen käyttöaste on selvästi noussut parin viime vuoden aikana.

– Kyllä suorituspaikat alkavat olla täällä Tammelassa hienossa kunnossa.

Aivan valmista ei vielä ole.

– Seuraavaksi täällä pitäisi saada remontoitua urheilukentän katsomo, toteaa Takala. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

24.2.2020

Uusimmat