Lounais-Häme

Pompeo tapaa P-Korean kakkosmiehen - "Tavoittelemme todellista edistystä"

Washington
04.11.2018, 21:12

Ulkomaat

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo tapaa Pohjois-Korean kakkosmiehen Kim Yong Cholin alkavalla viikolla New Yorkissa. Pompeon mukaan tapaaminen tarjoaa hänelle oivan mahdollisuuden jatkaa keskusteluja ydinaseriisunnasta.
– Odotan todellista edistystä. Siihen kuuluu pyrkimys varmistaa, että päämiestemme kokous on sellainen, jossa voimme ottaa merkittäviä askelia kohti aseriisuntaa, Pompeo sanoi CBS-kanavalla.
Pohjois-Korea on kertonut harkitsevansa vakavasti ydinaseohjelmansa käynnistämistä uudelleen, jos Yhdysvallat ei poista talouspakotteitaan.
– Tästä en ole huolissani. Tiedämme, kenen kanssa neuvottelemme, tiedämme mikä heidän kantansa on, ja presidentti Trump on tehnyt oman kantansa hyvin selväksi, Pompeo jatkoi.
Pohjois-Korea ei ole toistaiseksi juuri edistynyt ydinaseriisunnassa, eikä Yhdysvallat ole halukas helpottamaan pakotteita ennen kuin niin käy.
Pompeo tapasi Pohjois-Korean diktaattorin Kim Jong-unin viime kuussa ja sanoi varmistaneensa, että yhdysvaltalaiset tutkijat pääsevät kahdelle ydinaseiden ja ohjusten testauspaikalle vahtimaan niiden purkamista.
The Laura Ingraham Show -ohjelmassa viime viikolla puhunut Pompeo lisäksi sanoi, että Trumpin ja Kimin tapaaminen voi olla ensi vuoden alussa.
Pakotekysymys on kiristänyt myös Etelä-Korean ja Yhdysvaltojen välejä. Etelä-Korea on tukenut Pohjois-Korean vaatimuksia pakotehelpotuksista.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti