Lounais-Häme Jokioinen/Ypäjä

Ponikuninkaan titteli tähtäimessä – Jenna Peltola ja Joona Ikonen ohjastavat Ponikuninkuusraveissa

Viime vuonna Dilbert Great oli Joensuun Ponikuninkuusraveissa neljäs, jota sijoitusta on hyvä lähteä parantamaan.
Jenna Peltola ja Annagaard Rhodos sekä Joona Ikonen ja Dilbert Great kilpailevat sunnuntaina Tampereella ponikuninkuudesta. Nelikko kävi valmistautumassa tapahtumaa varten Ypäjän raviradalla. Kuva: Tapio Tuomela
Jenna Peltola ja Annagaard Rhodos sekä Joona Ikonen ja Dilbert Great kilpailevat sunnuntaina Tampereella ponikuninkuudesta. Nelikko kävi valmistautumassa tapahtumaa varten Ypäjän raviradalla. Kuva: Tapio Tuomela

Jokioislainen Jenna Peltola ja ypäjäläinen Joona Ikonen tavoittelevat kuninkaallisia titteleitä Ponikuninkuusraveissa. Poniraviurheilun vuosittainen päätapahtuma järjestetään sunnuntaina Tampereen Teivossa. Peltola ja Ikonen kilpailevat Ponikuninkuusraveissa ohjastajina.

Peltola osallistuu ponikuninkuuskilpailuun Annagaard Rhodoksella, joka on hänen omistamansa ja valmentamansa poni. Ikonen ohjastaa ponikuninkuuslähdöissä omaa poniaan ja valmentamaansa Dilbert Greatia. Ponikuningatarkilpailussa Ikonen ajaa Aarteen Timanttia, jonka omistaa Taina Lehtinen Kouvolasta ja jota valmentaa Lotta Mässeli.

Peltolan ja Ikosen Ponikuninkuusravien ajokit ovat shetlanninponeja.

”Tulee todella kovaa lopun”

Peltola ja Ikonen ovat 15-vuotiaita, ja heillä on jo pitkä kokemus ponilähdöistä. Ikonen on ohjastanut jo 256 starttia ja Peltola 86. Ikonen ajoi ponikortin 10-vuotiaana, ja Peltola aloitti ajamisen neljä vuotta sitten. He lähtevät hakemaan Ponikuninkuusraveista hyviä sijoituksia, sillä ponit ovat kovassa kunnossa.

– Annagaard Rhodos on 10-vuotias ruuna, joka tuli minulle vuosi sitten, mutta se on ostettu Tanskasta Suomeen jo aiemmin, Peltola kertoo.

Peltola osallistuu Ponikuninkuusraveihin ensimmäistä kertaa. Ponit ravaavat sunnuntaina 1 600 ja 2 100 metrin matkat. Kokonaiskilpailujen voittajat ratkeavat molempien osalähtöjen yhteisajan perusteella.

– On mukava olla mukana olla Ponikuninkuusraveissa. Jos Annagaard Rhodoksella on normaali päivä, odotan, että pärjäämme, Peltola sanoo.

Peltola on ajanut Annagaard Rhodoksella noin 20 starttia, joista lähes jokainen on tuonut rahasijan.

– Ponin vahvuutena on, että se tulee todella kovaa lopun ja pystyy vastaamaan kilpailijoille hyvin. Kaksi matkaa saman päivän aikana ei haittaa, koska se on hyvässä kunnossa. Lähdöt ovat kuitenkin kovia, joten olen tyytyväinen jo sijoitukseen keskivaiheilla, Peltola toteaa.

Odotukset kolmen parhaan joukkoon

Ikonen odottaa Dilbert Greatilta ponikuninkuuskilpailussa sijoitusta kolmen parhaan joukossa. Viime vuonna ruuna oli Joensuun Ponikuninkuusraveissa neljäs, jota sijoitusta on hyvä lähteä parantamaan. Se osallistui Ponikuninkuusraveihin myös Kuopiossa vuonna 2018, jolloin sijoitus oli keskivälin paikkeilla. Koko urallaan Dilbert Great on juossut 112 starttia, joista 45 on tuonut sijoituksen kolmen parhaan joukossa.

– Kävin ajamassa Dilbert Greatilla Forssassa Pilvenmäen radalla 1 600 metriä ja 2 000 metriä. Se jaksoi hyvin, joten kaksi matkaa samana päivänä sopivat varmasti hyvin. Sen paras ominaisuus on, että se on todella ravivarma. Aarteen Timantti on 9-vuotias tamma, jota en ole aiemmin ohjastanut, mutta on mukava lähteä kokeilemaan miten se menee, Ikonen sanoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jenna Peltola ja Annagaard Rhodos sekä Joona Ikonen ja Dilbert Great ovat valmiina menestymään hyvin Ponikuninkuusraveissa. Kuva: Tapio Tuomela

Peltolalla ja Ikosella on molemmilla kotonaan kuusi ponia. Peltola ja Ikonen seurustelevat keskenään, ja he valmentavat ponejaan välillä myös yhdessä.

– Ajamme Jennan kanssa usein myös samoissa lähdöissä. Vaikka olemme muuten kilpailuhenkisiä, emme kilpaile siitä kumpi meistä on ensin maalissa. Oman suorituksen lisäksi iloitsemme myös toistemme menestyksestä, Ikonen sanoo. FL

Lue myös: Veljekset kilpasilla ponien kyydissä – Kesällä kisaaminen päihittää talviravit (FL 3.8.2019)

Luitko tämän? ”Menee elämäni Top5-elämysten joukkoon!” – Ristomatti Hakola ohjasti voiton haasteponilähdössä (FL 7.6.2019)

Uusimmat

Fingerpori

comic