Lounais-Häme Jokioinen

Poniratsastusta, temppurata ja paljon muuta mukavaa – Puuhapäivä houkutteli Paanan koululle yli 500 hymynaamaa

Puuhapäivä järjestettiin lapsille ja lapsiperheille jo neljättä kertaa. Järjestäjät halusivat tarjota yhteistä ja ilmaista puuhaa ja tekemistä. Ikärajaa ei ollut, vaan mukaan olivat tervetulleita kaikki lapset ja heidän vanhempansa ja isovanhempansa.
Saima Reiman oli iloinen päästessään ratsastamaan Zolen-ponilla, Riikka Ahonen talutti ponia. Kuva: Lassi Puhtimäki
Saima Reiman oli iloinen päästessään ratsastamaan Zolen-ponilla, Riikka Ahonen talutti ponia. Kuva: Lassi Puhtimäki

Puuhapäivä houkutteli Paanan koululle Jokioisille lauantaina lapsia ja lapsiperheitä, jotka nauttivat aurinkoisesta säästä ja monenlaisesta mukavasta tekemisestä. Tarjolla oli talutusratsastusta ponilla, Jokioisten eläinsuojeluyhdistyksen ystäväkoiriin tutustumista, temppurata, askartelua, kasvomaalausta, arvontaa, vaate-esittelyjä, kirpputori ja kahvion herkkuja. Temppuradan lisäksi taitojaan pääsi näyttämään keppariradalla ja puujaloilla kävellen.

Jokioisten VPK oli tuonut ihasteltavaksi hälytysajoneuvonsa, ja Pekka Kujanpään nosturin lavalla pääsi katselemaan maisemia 15 metrin korkeudesta. Kävijät saivat myös tutustua MLL:n Jokioisten yhdistyksen ja Luken yhteistyössä järjestämään luontokerhoon, ja Liikenneturvan kouluttaja Minna Nordström antoi tietoa liikenneturvallisuuteen liittyvistä asioista.

Riikka Ahosen 11-vuotias shetlanninponitamma Zolen pääsi kuljettamaan lapsia ahkerasti selässään. Yksi ratsastajista oli 8-vuotias jokioislainen Saima Reiman, jonka mielestä puuhapäivänä oli mukavaa.

– Oli kiva ratsastaa, sillä olen tykännyt poneista koko ikäni, Saima sanoi.

Saiman 6-vuotias veli Väinö Reiman viihtyi myös hyvin puuhapäivän tunnelmassa.

– Oli kiva päästä korkealle nosturin kyydissä, eikä pelottanut ollenkaan, Väinö kertoi.

Minkiöltä tulleella Riikka Ahosella oli mukanaan myös tyttärensä, 4-vuotias Veera Vuorema ja 6-vuotias Vilma Vuorema. Veera kertoi odottavansa sitä, että saa karkkia kahviosta ja Vilma tykkäsi ratsastaa keppariradalla, vaikka oikea poni onkin hänen mukaansa vielä mukavampi kuin keppihevonen.

– On hienoa, että puuhapäiväksi sattui hyvä ilma. Olemme nähneet paljon tuttuja, ja heitä on ollut kiva tavata, Riikka Ahonen sanoi.

Ypäjältä saapuneet Mari Koivisto ja hänen tyttärensä 6-vuotias Emilia Koivisto ja 4-vuotias Neea Koivisto viihtyivät temppuradalla. Tyttöjen päätä ei huimannut kokeilla renkaissa huimia temppuja.

– Temppuradalla on kivaa, Emilia sanoi.

Mari Koivisto arveli, että kolmikko suuntaisi temppuradalta seuraavaksi kasvomaalaukseen.

Puuhapäivän järjestivät MLL:n Jokioisten yhdistys, Miinan ja Paanan koulujen vanhempainyhdistys, Jokioisten kunnan vapaa-aikatoimi ja Liikenneturva.

– Puuhapäivä järjestetään lapsille ja lapsiperheille jo neljättä kertaa. Haluamme tarjota yhteistä ja ilmaista puuhaa ja tekemistä. Ikärajaa ei ole, vaan mukaan ovat tervetulleita kaikki lapset ja heidän vanhempansa ja isovanhempansa, MLL:n Jokioisten yhdistyksen hallituksen jäsen Johanna Salo ja nuorisovastaava Emmi Romppainen kertoivat.

Salon ja Romppaisen mukaan puuhapäivä on ollut aina erittäin suosittu, ja kävijöitä odotettiin tällä kertaa tulevan noin 300–400. Odotukset ylittyivät, sillä kävijämäärä ylitti komeasti 500 rajan.

Jokioisten lisäksi osallistujia saapui paljon myös naapurikunnista. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.5.2020

Fingerpori

comic