Lounais-Häme

Ponteva vei Alulta joulumieltä

Koripallo FoA-HyPo 78–86

Forssa

Alku ei pystynyt hyvästä yrityksestään huolimatta kaatamaan sarjaa johtavaa Hyvinkään Pontevaa naisten Korisliigan kärkiottelussa lauantaina Feeniksissä. Alku johti peliä parhaimmillaan 13 pisteellä, mutta Ponteva pelasi lopun erinomaisesti ja punnersi viime minuuteilla voittoon pistein 78–86 (40–28).

Kärkipelin jännitys näkyi lehtereillä ja kentällä pelaajissa, eikä tilannetta parantanut hanakasti, mutta epävarmasti viheltänyt tuomarikaksikko Joonas Hannukainen-Ilari Arponen. Alun valmentajaa Jari Marjamäkeä kismitti erityisesti, se että Ponteva pääsi pelissä vapaaheittoviivalle 31 kertaa, kun Alku sai vain 15 vaparia, vaikka joukkue teki valtaosan pinnoistaan korin alta, mistä virheitä yleensä vihelletään.

Alku vei ottelun ensimmäisen puoliskon tarkemman heittopelinsä turvin. Alun paikka piti ja Hyvinkää yritti ratkaista kaukaa vielä varsin heikoin tuloksin.

Alku hallitsi pitkään kolmattakin jaksoa, mutta avainpelaajien virhevaikeudet alkoivat näkyä. Ponteva kuroi eroa kiinni ja päätösneljännekselle lähdettiin enää Alun kolmen pisteen johdossa lukemissa 60–57.

Viimeinen neljännes alkoi vielä kotijoukkueen komennossa, mutta sitten Pontevan Briana Goss näytti, mistä hänelle palkkaa maksetaan. Goss ratkoi tarkasti niin kolmen pisteen viivan takaa kuin vapariviivaltakin ja sai hyvää tukea viimeisten minuuttien aikana pari maukasta kolmosta upottaneelta Titta-Riina Lepistöltä.

Kun taas Alku ei saanut palloa pussiin kuin ainoastaan kerran kolmen viimeisen minuutin aikana, peli kääntyi sarjakärki Pontevalle.

– Olen sanattoman ylpeä joukkueesta, siitä mikä itseluottamus, usko pelikaveriin ja systeemin joukkueella oli. Tämä oli mahtava voitto, tuli oikein joulumieli, iloitsi Pontevan valmentaja Miikka Sopanen.

Marjamäki harmitteli huteraa tuomarilinjaa, mutta myönsi, että Pontevan kokemus näkyi ottelun ratkaisuhetkillä.

– Titta-Riina Lepistö heitti isoja kolmosia.

Kentän paras oli Pontevan Bria Goss, joka upotti huimat 36 pistettä. Titta-Riina Lepistö pussitti 16 pinnaa ja Taru Tuukkanen 15. Tuukkanen kahmi myös 17 levypalloa.

Tyonna Snow teki Alulle 25 pistettä. Lay upit upposivat häneltä hyvin, mutta muiden heittojen tarkkuudessa oli toivomisen varaa. Janella Lane teki 15 pistettä ja Kiana Johnson 14.

Naisten Korisliiga jäi nyt joulutauolle. Sarjassa yhä toisena oleva Alku jatkaa pelejä 7. tammikuuta Huiman vieraana Äänekoskella.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic