Lounais-Häme

Pontevan paikka oli myrkkyä Alulle

 

KORIPALLO FOA-PONTEVA 46–86

Forssa

Alku on selkä seinää vasten naisten Korisliigan välieräsarjassa Pontevaa vastaan. Alulla ei ole varaa hävitä sarjassa kertaakaan, mikäli se aikoo yhä taistella Suomen mestaruudesta.

Ponteva karkasi tiistaina otteluvoitoissa 2–0-johtoon, kun se kaatoi omaan tehottomuuteensa lannistuneen Alun Forssassa tylysti 46–86 (21–35). Catzia vastaan finaaleihin mennään kolmella voitolla, joten sarja on katkolla Pontevalle perjantaina Hyvinkäällä.

Alun valmentaja Jari Marjamäki ei ole murskatappiosta huolimatta valmis heittämään kirvestä kaivoon. Paljon on kuitenkin parannettava tiistai-illasta, mikäli joukkue haluaa vielä jatkaa sarjaa. Ensinnäkin Alun pitää pystyä hyökkäämään tehokkaammin Pontevan paikkapuolustusta vastaan.

– Sanoin kopissa pelaajille, että en näe vieläkään yhtään hyvää syytä siihen, miksi me häviäisimme tämän ottelusarjan. Minun mielestäni meidän pitää voittaa tämä sarja, Marjamäki sanoi.

TIISTAIN OTTELUSSA Alku pelasi hyvin vain ensimmäiset viisi minuuttia. Pallo liikkui ja jenkit upottivat kovalla prosentilla heittonsa. Alku johti parhaimmillaan 15–6.

Kun Ponteva vaihtoi miespuolustuksen paikkaan, alkoivat Alun vaikeudet, vaikka joukkue oli harjoitellut juuri kyseistä puolustusmuotoa vastaan pelaamista. Hyökkäys seisoi ja amerikkalaisten hyppyheitot alkoivat kolista rautoihin, kun he eivät päässeet heittämään yhtä hyvistä paikoista kuin aluksi.

Alku johti peliä Noora Järvikankaan onnistuneen kolmen pisteen heiton jälkeen toisella jaksolla vielä 21–20, mutta sen jälkeen forssalaisten hyökkäys hyytyi totaalisesti ja Ponteva vei jakson lopun 15–0.

ALKU YRITTI rypistellä tauon jälkeen vielä hetken peliin mukaan, mutta Ponteva oli saanut onnistumisistaan hurmoksen päälle, eikä antanut Alulle mitään mahdollisuuksia. Peli oli taputeltu jo kolmannen jakson lopussa.

– Pelasimme tänään omaa peliämme. Pelasimme niin kuin pystymme parhaimmillaan pelaamaan, totesi Pontevan Titta-Riina Lepistö, joka heitti vieraille 23 pistettä.

Alku lannistui varhaisessa vaiheessa. Marjamäki myönsi, että tiivis pudotuspelitahti näkyy joukkueessa myös henkisenä rasituksena.

– Annan keskiviikoksi pelaajille vapaapäivän, mutta valmentajat eivät vietä vapaapäivää. Meillä on torstain harjoitukset aikaa ratkaista Pontevan paikka, Marjamäki sanoi.

ALUN ONNISTUJAT olivat tiistaina vähissä. Candice Warthen heitti 16 pistettä, mutta hänkään ei löytänyt lääkettä Pontevan puolustuksen läpäisemiseen.

Kotimaisista pelaajista tehokkaimmaksi nousi vielä juniori-ikäinen Ada Hellsten. Hän pääsi lopussa kentälle ja pussitti viidessä minuutissa kuusi pistettä. Hän uskoi, että Alku pystyy vielä nousemaan.

– Meidän täytyy heittää hieman paremmin ja saada hyökkäykseen lisää liikettä, ettei se ole niin seisovaa, Hellsten näki.

MONIPUOLISESTI onnistuneesta Pontevasta kahdeksan pelaajaa ylsi pisteille. Konkari Taru Tuukkanen heitti 16 pinnaa ja oli kova pelote korin alla.

Mikäli Alku pystyy voittamaan perjantaina Hyvkäällä, jatkuu sarja ensi tiistaina Forssassa.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti