Lounais-Häme Forssa

Pop up poiki pysyvän ravintolan – Pikku Pistrina avaa ensi kuussa ovensa Ankkalammin laidalla

Pikku Pistrina avaa marraskuussa ovensa laajennetulla konseptilla. Jatkossa kahvila-ravintolasta saa myös lounasta ja à la carte -annoksia.
Sanna Järven Pikku Pistrina toimi kesän pop up -kahvila-ravintolana. Ensi kuusta alkaen kakkujen ja leivonnaisten lisäksi ravintolassa voi nauttia lounasta ja à la carte -annoksia. Kuva: Tapio Tuomela
Sanna Järven Pikku Pistrina toimi kesän pop up -kahvila-ravintolana. Ensi kuusta alkaen kakkujen ja leivonnaisten lisäksi ravintolassa voi nauttia lounasta ja à la carte -annoksia. Kuva: Tapio Tuomela

Kävitkö kesällä Ankkalammin kupeessa kahvilla, leivoksella tai kenties kuohuvalla? Oletko jäänyt kaipaamaan elokuun lopussa ovensa sulkenutta pop up -kahvilaa? Jos, niin nyt seuraa iloisia uutisia.

Pikku Pistrina avaa ovensa uudelleen tiistaina 12. marraskuuta. Pop up -liite on pudotettu pois, sillä kahvila-ravintolan toiminta jatkuu tästä eteenpäin. Itse tehtyjen kahvilatuotteiden lisäksi valikoima laajenee nyt arkipäivien lounaaseen sekä à la carte -annoksiin.

– Lounaalla salaatti ja keitto tarjoillaan buffetissa, ja lämpimät ruoka-annokset annoksina pöytään. Tarkoituksena on luoda lounaalle rauhallinen ja kiireetön ilmapiiri, johon on helppo tulla esimerkiksi keskustelemaan bisneksistä tai viettämään aikaa ystävän kanssa, yrittäjä Sanna Järvi maalailee.

Lounaalla tulee Järven mukaan olemaan tarjolla perinteistä kotiruokaa laadukkaista, kotimaisista raaka-aineista valmistettuna. Lähiseudun tuottajiin pyritään turvautumaan varsinkin sesonkituotteiden osalta.

Tavoitteena saada Forssan seudun väki syömään enemmän ulkona

Järven mukaan Pikku Pistrinan pop up -kahvilan kesä oli menestys. Asiakkailta tuli niin paljon positiivista palautetta, että kesän aikana alkoi kypsyä ajatus pysyvästä ravintolatoiminnasta.

– Forssassa ei minun mielestäni ole tosiaankaan liikaa ravintoloita. Ihan niin kuin pop upinkin kohdalla, nytkin ajattelen, että haluan olla kantamassa korteni kekoon kaupungin elävöittämiseksi.

Työteliään kesän jälkeen oli kuitenkin vedettävä hetki henkeä ja suunniteltava konseptia uudelleen.

– Kesä oli ihana, enkä vaihtaisi siitä mitään pois. Teimme töitä kuitenkin tosi pienellä porukalla, joten kesä oli myös aika väsyttävä, Järvi kertaa.

Ravintolat kilpailevat luonnollisesti keskenään, mutta Järven mukaan laajemmalla ravintolatarjonnalla on toivottavasti piristävä vaikutus kaikkiin toimijoihin.

– Toiveena olisi, että Forssan seudulla ihmiset alkaisivat enemmän käydä ulkona syömässä. Toivottavasti saadaan syntymään sellaista kulttuuria, että arkenakin on ihan ok joskus syödä ulkona.

Sanna Järvi kuvassa kesällä 2019 ennen Pop up -kahvilan avaamista.

”Yksinkertaista ruokaa, mutta helkkarin hyvin”

Uudelleen avattava kahvila-ravintola työllistää jatkossa kymmenkunta ihmistä. Järven aisapariksi keittiöön tulee monesta forssalaisesta ravintolakeittiöstä tuttu Reetta Kaasalainen.

– Meillä on Reetan kanssa yhtenevät näkemykset siitä, millaista ruokaa haluamme tarjota. Reetta tuntee forssalaisten maun hyvin työskenneltyään ravintola-alalla pitkään, Järvi huomauttaa.

À la carte -listalle on tulossa helposti lähestyttäviä annoksia. Alkuruuista löytyy muun muassa klassinen etanapannu. Pääruuista löytyvät muun muassa lehti- ja pippuripihvit, eikä burgereitakaan ole unohdettu. Listalle on tulossa myös ainakin paria eri ruukkuruokaa.

– Ajatuksenamme on tehdä yksinkertaista ruokaa, mutta tehdä se helkkarin hyvin. Myös lastenlista on tulossa. Haluamme tarjota myös lapsiperheille mahdollisuuden käydä nauttimassa ravintolaruuasta, Järvi sanoo.

Ruokalistaa ei ole tarkoitus uusia uusimisen ilosta, vaan reagoida asiakkaiden toiveisiin.

– Jos jokin annos ei listalla vedä, ei sitä kannata siellä pitää. Tuunaamme listaa kysynnän mukaan ja panostamme myös satokausiajatteluun. Olen itse tosi nirso, mutta pyrin rakentamaan ruokalistan niin, että ihmisille tulisi valinnanvaikeus. Että olisi useampi hyvä vaihtoehto, mistä valita.

Salakapakkakin pääsee käyttöön

Pikku Pistrina on jatkossa auki maanantaista lauantaihin kello 10–22. Yrittäjä Järven mukaan perjantaisin ja lauantaisin aukioloajassa on joustovaraa, mikäli tarvetta myöhemmälle aukiololle tapauskohtaisesti ilmenee.

Myös ravintolatilan alakerrassa oleva erillinen tila otetaan jälleen käyttöön. Tilaa on käytetty muun muassa musiikki- ja teatteritilaisuuksien järjestämiseen. Ennen joulua on luvassa forssalaisen improvisaatioteatterin Neljännen Seinän neljän kerran komediaklubi. Tila on vuokrattavissa myös yksityistilaisuuksiin. FL

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic