Lounais-Häme

Popeda Aprilrockin vetonaulaksi

 

Popeda nousee ajankohtaisimmaksi nimeksi, kun Forssan Kulttuuri-Axelia puheenjohtajana ja muutenkin vahvana tekijänä luotsaava Sami Mattila selailee yhdistyksen tapahtumakalenteria.

Rockrintamamme itseoikeutettu ikonibändi vierailee Forssassa runsaan viikon kuluttua, huhtikuun ensimmäisenä.

-Tämä ei sitten ole aprillia. Toteutamme ihan oikeasti monen Suomi-rockin ystävän toiveen tuomalla tämän elävän legendan tänne keikalle, Mattila painottaa.

Hän huomauttaa Popeda-keikan edustavan uutta askelta vuoden 2012 lopulla perustetulle Forssan Kulttuuri-Axel ry:lle myös taloudellisesti.

-Kysymys on tähän mennessä suurimmasta taloudellisesta satsauksestamme. Uskon kuitenkin riskinoton kannattavan keikkatauolta palanneen bändin etukäteen eri puolilla Suomea herättämän mielenkiinnon vahvistamana.

Merkit viittaavat Mattilan mukaan siihen, että liput saattavat loppua jo ennen kuin Aprilrock-nimellä toteutuva tapahtuma alkaa. Hän määrittelee tilaisuuden yleisötavoitteeksi täyden tuvan, eli tuhat henkilöä.

Pääsylippuja on rajoitetusti saatavilla vielä K-Citymarketin infossa, Vesihelmen kassalla tai sähköpostitse tilaamalla.

Aprilrockin miljöönä palvelee Lepistönkadun päässä sijaitseva Forssan Levyn omistama halli.

Popedan lisäksi tilaisuuteen tuovat meininkiä lämppäribändinä esiintyvä forssalainen ABGB sekä illan päättävä Ben Granfelt Band, jolta on luvassa taidokasta kitarointia ja blues-vaikutteistakin musiikkia.

-Kello 18 ovensa avaavasta ja 1.30 asti jatkuvasta illasta muodostuu todellinen rockfestari, joka kannattaa jokaisen merkata kalenteriinsa, Sami Mattila vakuuttaa.

Aprilrockin jälkeen Kulttuuri-Axel ry huolehtii yhdessä Wahren-keskuksen kanssa jälleen ilmaisen Forssa Unplugged -puistokonsertin toteutuksesta. Seitsemännen kerran soiva tapahtuma on vakiinnuttanut lounaishämäläisten ja monen kauempaakin paikalle tulleen mielessä paikkansa Yhtiönpuistossa kesän ja Forssa-viikon avaajana.

Koetun perinteen mukaisesti Unpluggedissa on lauantaina 21.5. jälleen luvasssa laadukasta kuultavaa sellaisten tekijöiden kuin Delia St. Claire I, Chimi Finlatin, Kari Peitsamo, Freud, Marx, Engels & Jung sekä Pauli Hanhiniemi MAK-duo huolehtimana.

Konsertin juontajana toimii Miia Nuutila.

Picknik-kattauksissakin tapahtumassa jälleen kisaillaan Hannu Lahtosen tuomaroimana. Päivän teema-aihe on kuitenkin vielä päättämättä. Sen sijaan tiedossa on, että parhaan kattauksen tekijäryhmä palkitaan Ravintola Vispilän illalliskortilla.

Jo ennen Unplugged-festaria, 7. toukokuuta, käynnistyvät Tori soimaan -musiikkitapahtumat. Ne tuovat toripäiviin nautittavaksi maksutta elävän musiikin maustetta Forssa Paviljongista lauantaisin nyt jo viidentenä kesänä.

Luvassa on muun muassa 27.8. lasten konsertti, jossa tahdituksesta vastaa Satu Sopanen Tulttiorkestereineen. Emma-palkinnollakin huomioitu kokoonpano hallitsee kattavasti niin eri musiikkityylit kuin muutkin yleisön mukaantempaamisen taidot.

Mattila toteaa ainesten koko kansan kohtaamistilaisuuteen olevan lastenkonsertissa koossa kokemustenkin valossa.

-Viime elokuussa järjestämämme Herra Heinämäen ja Lato-orkesterin esiintyminen keräsi Forssan torille reilusti yli tuhat lasta ja lastenmielistä.

Kulttuuri Axelin uuteen tarjontaan vuonna 2016 kuuluu myös 3. syyskuuta kalenterissa oleva Deep Blue Cotton Blues -tapahtuma. Lepistönkatu 18:n hallissa järjestettävän tilaisuuden alustava esiintyjälista herättää kunnioitusta sekä pituudellaan että nimillään, joista esimerkkinä kotimaan kuuminta sarjaa sillä rintamalla edustaa duo Erja Lyytinen & Heikki Silvennoinen yhtyeineen.

Omalla erityisellä tavallaan kiinnostusta herättää 14. lokakuuta luvassa oleva Mika ja Turkka Malin Vysotsky-ilta-urheilutalo Feeniksissä. Sami Mattila lupaa mukaan saatavan myös yllätysesiintyjiä sellaisista nimistä, jotka jokainen tuntee.

-Tätä konserttia yleisö on odottanut jo kauan ja nyt se saadaan vihdoin toteutettua. Liput tulevat myyntiin kesän aikana, antaa Mattila vinkiksi niille, jotka haluavat varmistaa paikkansa Malin veljesten Vysotski-illassa tai blues-tapahtumassa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti