Lounais-Häme Forssa

Popkornit esiin! Forssassa pääsee kohta taas leffaan – Valtaosa Suomen elokuvateattereista auki heinäkuun alussa

Bio-Kaari avaa ovensa heinäkuussa. Elävienkuvien teatteri siirtyi lyhyen näytöskauden jälkeen kesätauolle.
Bio-Kaari avautuu heinäkuussa jälleen yleisölle. Kuva: Lassi Puhtimäki

Suomalaiset elokuvateatterit ovat saaneet olla auki kesäkuun alusta lähtien. Tähän mennessä noin 40 elokuvateatteria Suomen 177 teatterista on ollut auki.

Yksi ensimmäisten joukossa avanneista oli forssalainen Elävienkuvien teatteri, joka on sittemmin siirtynyt kesätauolle. Elävienkuvien esityskalenterin seuraavat näytökset löytyvät elokuun alusta.

– Edelläkävijäelokuvateatterit ovat olleet pian kuukauden auki. Yleisö on ottanut todella positiivisesti vastaan mahdollisuuden päästä jälleen elokuviin. Elokuvateattereiden turvaväli- ja hygieniakäytännöt ovat osoittautuneet toimiviksi, Tero Koistinen Suomen elokuvateatteriliitosta kertoo.

Lue myös: Elokuvateattereille ja -festivaaleille miljoonan euron koronatuki – Tukea heltisi myös Lounais-Hämeen teattereille (FL 9.6.2020)

Turvallisuusohjeet huomioidaan

Tällä viikolla teattereita avautuu lisää, kun muiden muassa suurimmat ketjut, Finnkino, Bio Rex ja Savon Kinot avaavat teattereitaan. Suomen suurin elokuvateatteri, Helsingin Tennispalatsi, aukeaa keskiviikkona. Finnkino avaa keskiviikkona myös Helsingin Itiksen sekä Turun Kinopalatsin.

Myös Forssan Bio-Kaari avaa ovensa, ei tosin vielä tällä viikolla. Forssan torin laidalla pääsee seuraavan kerran leffaan 10.7. alkaen. Ensimmäisinä elävinä kuvina paluun jälkeen esitetään humoristisesti inkerinsuomalaisen perheen arkea kuvaavaa Näkemiin Neuvostoliitto -elokuvaa sekä psykologista trilleriä Rattiraivo.

Elokuvateatteriliiton arvion mukaan heinäkuun alussa lähes kaikki suomalaiset elokuvateatterit ovat toiminnassa, eivät tosin aivan täydellä teholla, koska elokuvateatterit noudattavat opetus- ja kulttuuriministeriön, THL:n ja AVI:n turvallisuusohjeita.

Liitto on tehnyt teattereille omat, viranomaisten ohjeita täydentävän suosituksia ja ohjeita -oppaan elokuvateattereiden uudelleen avaamiseksi, jotta elokuvakäynti olisi mahdollisimman turvallinen niin asiakkaille kuin henkilökunnalle. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic