Lounais-Häme

Pori Jazzin uudeksi toimitusjohtajaksi Ylen suunnittelupäällikkö Miika Ranne

Helsinki
05.09.2018, 12:01

Kulttuuri

Pori Jazzin uusi toimitusjohtaja on suunnittelupäällikkö Miika Ranne. 41-vuotias Ranne siirtyy tehtävään Yleltä, jossa hän on toiminut Luovien sisältöjen suunnittelupäällikkönä.
Ranne on työskennellyt myös muun muassa Yle Asian vastaavana tuottajana, jolloin hän vastasi muun muassa Marja Hintikka Live ja Puoli Seitsemän -ohjelmista. Projektijohtamisesta hänellä on kokemusta esimerkiksi Juhannusjuna-ohjelman tuottajana.
– Valintaamme vaikutti Ranteen osaaminen suurten ohjelmatuotantojen parissa ja toisaalta hänen verkostoitumiskykynsä ja näyttönsä avoimen tiimijohtamisen kulttuurista, kertoo Pori Jazz 66 -yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Hannu Jaakkola tiedotteessa.
Porissa syntynyt ja kasvanut Ranne aloittaa Pori Jazzin toimitusjohtajana 1. lokakuuta.
– Olen todella innoissani tehtävästä ja otan sen ilolla vastaan, Ranne sanoo STT:lle.
– Näen, että Pori Jazz on onnistunut elämään hyvin ajassa kiinni ja mukautumaan aikaan viimeisen noin 50 vuoden aikana. Tätä samaa pitää vaalia, Ranne sanoo.

Edelliselle toimitusjohtajalle pikapotkut

Pori Jazz on etsinyt uutta toimitusjohtajaa kesäkuusta lähtien, kun edelliseksi toimitusjohtajaksi nimitetyn Aki Ruotsalan työsuhde purettiin kesäkuun alussa julkisuuteen levinneiden homovastaisiksi tulkittujen kommenttien takia. Ruotsala oli sanonut Satakunnan Kansan haastattelussa esimerkiksi, että on olemassa vain homoutta eikä homoja.
Haastattelu nostatti kohun, ja Pori Jazzin hallitus päätyi hätäkokouksen jälkeen perumaan Ruotsalan nimityksen. Hänen oli tarkoitus aloittaa tehtävässä 1. elokuuta.
Ranne ei halua ottaa asiaan tarkemmin kantaa tai arvioida sitä, millä tavalla kohu on mahdollisesti vaikuttanut kuvaan Pori Jazzista.
– Minun on hyvin vaikea arvioida tässä vaiheessa asiaa. Minun tehtävänäni on katsoa eteenpäin, eli tätä pitää varmaan kysyä hallituksen edustajilta, Ranne sanoo.
Ainakaan toistaiseksi Ranne ei nosta esille mitään yksittäistä uudistamistarvetta tapahtumassa. Hän aikoo kuulla asiasta muun muassa heitä, jotka ovat jo ennestään tehneet Pori Jazz -festivaalia sekä yhteistyökumppaneita ja yleisöä.
– Nyt täytyy nähdä se, mihin suuntaan ollaan menossa sen suhteen, minkälaiset ovat yleisön odotukset tänä päivänä ja millaisia asioita halutaan kokea. Haluan katsoa suunnan yhdessä heidän kanssaan, jotka ovat jo tehneet Pori Jazzia, Ranne sanoo.

https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/pori-jazzin-uuden-toimitusjohtajan-mukaan-homoseksuaalisuudesta-voi-eheytya-siina-missa-huumeistakin-voi-paasta-irti-en-mina-voi-sita-kyseenalaistaa-200993027/

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti