Lounais-Häme

Poronpolku kutsuu perheitä, vaeltajia ja pyöräilijöitä taas Lopelle

Osallistumismaksuun sisältyy kapulalossi- tai venekyyti Punelian salmen eli Marskin salmen yli.

Poronpolun tutut reitit odottavat jälleen vaeltajia Lopelle syyskuun viimeisenä sunnuntaina 30. syyskuuta.

Poronpolulla on tärkeintä luonnossa liikkuminen. Lyhin reittivaihtoehto on kolme kilometriä ja tämä reitti soveltuu hyvin lastenkin kuljettavaksi. Pidemmät 11 ja 16 kilometrin sekä maastoiltaan upeimmat 22 ja 28 kilometrin reitit kulkevat Marskin salmen yli. Kaikki reitit kulkevat totutusti Pirunlinnan kallioiden kautta.

Partiolaisten lettupiste palvelee Kaartjärven rannassa, Metsähallituksen ja Hämeen luontokeskuksen pisteiden jälkeen. Tältä alueelta löytyy myös tehtävärasteja lapsille. Reitin pituudesta riippuen on mahdollista käyttää 2–8 huoltopisteen palveluja.

Osallistumismaksuun sisältyy kapulalossi- tai venekyyti Marskin salmen yli, samoin kuin paikoitus, bussikyyti, sauna ja kunniakirja reitin kiertäneille. Koirista menee lisämaksu, joka maksetaan lähdössä.

Tapahtumakeskus sijaitsee viimevuotiseen tapaan Räyskälän ilmailukeskuksessa osoitteessa Räyskäläntie 311.

Paikoitustilaa on runsaasti, joten parkkipaikkaa ei kenenkään tarvitse etsiä. Bussit kuljettavat kävelijöitä tapahtumakeskuksesta reitin varteen ja takaisin.

Ilmoittautuminen avautuu kello 8, jolloin myös ensimmäinen bussi lähtee reiteille. Tämän jälkeen autot lähtevät sitä mukaa kun ne täyttyvät. Viimeinen auto takaisin Räyskälään lähtee kello 17.

Autoihin ovat tervetulleita myös koirat, ja lastenvaunujenkin kanssa on helppo nousta matalalattiabusseihin.

Tuttuun tapaan tapahtumakeskuksessa on mahdollisuus hernekeittoruokailuun. Pihan makkaragrillistä löytyy paistettua makkaraa, ja Ravintola Huhkajalampi palvelee asiakkaita omalla tarjonnallaan.

Pihamaan tuotetorilta löytyvät entiseen tapaan loppilaiset maalaistuotteet. Saunomismahdollisuus on Ilmailukeskuksen saunassa kello 13–18.30. Saunasta voi pulahtaa uimaan Vääriän virkistävään veteen. Uimapuku pitää ottaa kuitenkin mukaan, koska sauna- ja pesutilat ovat yhteisiä miehille ja naisille. Pukutilat ovat erilliset.

Tapahtumakeskuksessa on mahdollisuus poniratsastukseen, ja Suvitien kotieläintilan alpakat seurailevat pihan laidalla tapahtumia.

Uusimmat

Fingerpori

comic