Lounais-Häme

Pörssiklubi äänestää tänään naisten hyväksymisestä jälleen jäseniksi

Helsinki
26.09.2018, 03:12

Kotimaa

Helsingin Pörssiklubin tämänpäiväisessä kokouksessa äänestetään siitä, hyväksytäänkö klubin jäseniksi jatkossa myös naisia. Sääntömuutos edellyttää, että vähintään kaksi kolmasosaa annetuista äänistä puoltaa sitä tässä ja myöhemmin tulevassa toisessa äänestyksessä.
Jos tässä kokouksessa ääniä saadaan tarvittava enemmistö, ratkaiseva toinen kokous olisi marraskuun alkupuolella.
Klubin jäsenille suunnatun mielipidekyselyn maaliskuisten tulosten mukaan noin 53 prosenttia jäsenistä äänestäisi naisten mukaanottamisen puolesta ja 47 prosenttia vastaan.

Herrakerhon maine ei enää houkuttele

Suomen Kuvalehden mukaan klubin hallitus näkee muutoksen tarpeellisena, jotta klubi pysyisi nykymaailmassa elinvoimaisena bisnesklubina, ei vain ”herrain vapaa-ajan klubina.” Klubin asettama työryhmä myös arvioi, että nykylinjauksen säilyttäminen uhkaisi yhdistyksen taloutta: uusien hakijoiden määrä on tänä vuonna romahtanut, ja klubin tilojen halvan vuokrasopimuksen jatkuminen on vaakalaudalla.
Viime vuonna Pörssiklubin naisjäsenyysasia nousi keskustelunaiheeksi. Klubille tiloja vuokraavan Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri ilmoitti säätiön arvioivan vuokrasopimuksen ehdot uudelleen, kun nykyinen sopimus päättyy.
Pörssiklubi perustettiin keväällä 1910, ja klubin jäsenyys kiellettiin naisilta vuonna 1997. Kylteri-lehden mukaan klubin jäsenehdokkailta vaaditaan kahden klubiin kuuluvan suosittelijan lisäksi ”tunnustettua yhteiskunnallista asemaa, nuhteettomuutta, miessukupuolta sekä helsinkiläisyyttä.”

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/talous/naiskielto-romahdutti-porssiklubin-jasenhakemukset-jasenisto-koolle-aanestamaan-naisista
http://kylteri.fi/herrasmiesklubit/

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic