Lounais-Häme Tammela

Portaan vesisopimus takaisin valmisteluun

Forssa hakee jatkoaikaa vedenoton aloittamiseen.
Vedenottamoa on suunniteltu rakennettavaksi Kellarimäkeen.

Tammelan kunnanhallitus palautti valmisteluun yhteistoimintasopimuksen Portaan vedenottamon ja siirtovesijohdon rakentamisesta, vedenotosta ja vesihuoltovarmuuden parantamisesta Forssan ja Tammelan välillä.

Asia päätyi Tammelassa toimivaltakeskustelujen jälkeen tekniseltä lautakunnalta kunnanhallitukselle. Yhteistoimintasopimus vaatinee kunnanvaltuuston päätöksen, koska se on kahden kunnan välinen, vaikkei se siirräkään vesihuollon järjestämisvastuuta kokonaisuudessaan Forssan kaupungille eli Forssan vesihuoltoliikelaitoksen alaisuuteen.

 

Luitko tämän: Vielä on matkaa – pohjavesi jo liki tuloillaan Portaasta Forssaan

 

Forssan vesihuoltoliikelaitos hakee aluehallintovirastolta jatkoaikaa vedenoton aloittamiseksi Tammelan Portaassa viimeistään vuoden 2024 joulukuussa, kun alkuperäinen lupa päättyy ensi vuoden lopussa.

Uuden aikataulun syynä on vesilaitoksen raskas lainataakka viime vuosien isojen investointien jäljiltä. Tämä merkitsee myös runkoviemärin rakentamisen viivästymistä Portaaseen ja Liesjärvelle muutamalla vuodella.

Ottolupa Portaasta on 700 kuutiolle vuorokaudessa, josta Forssan vesivaraus on 400 ja Tammelan 300 kuutiota vuorokaudessa. Investoinnin kustannukset jaetaan sopimuksen mukaan vesivarausten suhteessa ja käyttökustannukset veden käytön mukaan. FL

Uusimmat

Näkoislehti

26.9.2020

Fingerpori

comic