Lounais-Häme

Positiivinen fiilis kaudesta

FPS:n jääminen Suomi-Sarjan pudotuspelien ulkopuolelle oli pettymys manageri Timo Willmannillekin, mutta hänelle jäi kaudesta silti positiivinen olotila.

-Olen tyytyväinen kauteen. Menimme urheilullisesti eteenpäin ja pystyimme ajamaan omia kasvatteja sisään. Toiminta muuttui ammattimaisemmaksi, Willman perustelee.

Alla oli kaksi urheilullisesti parempaa kautta. Ensin FPS selvisi Suomi-Sarjan finaaleihin ja jäähallissa oli tunnelmaa kuin takavuosina kuplahallissa. Viime kaudella Palloseura voitti runkosarjan, ja seurajohto alkoi tosissaan pohjustamaan nousua Mestikseen.

-Kevät venyi Mestis-kuvion osalta aika pitkään ja otti seurajohdon aikaa sekä voimia. Hyvän menestyksen myötä pelaajamme saivat kyselyjä muualta ja päättyneen kauden joukkueen kasaaminen jäi vähän vaiheeseen. Lähdimme kauteen nuoremmalla joukkueella ja tiesimme, että jokainen voitto on kovassa sarjassa tiukassa, Willman taustoittaa.

Seurajohto ja valmennus tekivät suunnitelman, joka tähtäsi joukkueen olevan joulutauolle mentäessä pudotuspeliviivan tuntumassa, minkä jälkeen katsastettaisiin pelaajamarkkinoita. Tavoitteeseen päästiin, vaikka alkukaudesta tuli enemmän tappioita kuin voittaja.

Kasperi Elo oli tärkeä palanen joukkueeseen, samoin loukkaantumisesta toipunut Jeffrey Lawman. Kevätkausi käynnistyikin voittoputkessa, mutta sitten iski muutama ikävä loukkaantuminen ja tuli ratkaiseva notkahdus. Siinä vaiheessa joukkueesta myös lähti pelaajia, kun kapteenistosta poistui ensin Antti Tenkanen ja myöhemmin Jussi Korvakangas sekä Sami Kaislehto.

-Tenkanen kävi Huittisissa töissä, eikä osallistunut harjoituksiin kuten muut. Hänet olisi pitänyt päästää pois jo aiemmin, eikä Antin lähdöstä jäänyt mitään hampaankoloon, manageri Willman kertaa.

-Korvakangas ja Kaislehto ovat jo vanhempia jätkiä, jotka halusivat parempaa menestystä. Sovimme heille pelipaikat Mestiksen LeKistä.

Willman nostaa hattua valmennukselle, sillä kaikesta huolimatta kaudesta tuli vaivaton, kiitos ennakoinnin ja keskustelun. Edustusjoukkueen valmennus kuitenkin vaihtuu ensi kaudeksi, sillä Santeri Immosen paikan ottaa joku muu.

-Näin sovittiin jo ennen kautta, pudotuspelien ulkopuolelle jääminen ei siis ole tämän ratkaisun taustalla. Neuvottelemme parhaillaan eri vaihtoehdoista ja valmennustiimin osalta ratkaisut tehdään lähiviikkoina.

Sen jälkeen alkaa joukkueen kasaaminen. Pelaajasopimuksia ei vielä ole, mutta Willmanin mukaan tavoitteena on koota joukkue, joka menee play offs -peleihin ja kunnianhimoinen tavoite on Suomi-Sarjan voitto.

-Toimin managerina annetun budjetin mukaan. Suomi-Sarjan voitto vaatii hurjasti onnistumista, sillä suurimmat pelaajabudjetit sarjassa ovat yli 100000 euroa. Meidän budjetti on nollan ja sadan tuhannen euron väliltä. Ammattimaiseen, kaksi kertaa päivässä harjoittelevaan joukkueeseen meillä ei ole mahdollisuuksia, mutta ihan hyvät resurssit minulla on käytössä, Willman muotoilee.

Menestyvään joukkueeseen on saatava pelaajia muualtakin, mutta iloa managerille tuo se, että omista A-junioreista on nousemassa edustukseen useita pelaajia.

-Seuran juniorityö on hyvällä pohjalla. A- ja B-nuoret pelaavat ensi kaudellakin Mestistä. Ringetellä menee hyvin ja B-tytöt ottivat juuri SM-pronssia. Emme pidä omista junnuista mustasukkaisesti kiinni vaan toivomme, että mahdollisimman moni vietäisiin pelaamaan muualle. Esimerkiksi Miska Kukkosta olemme tukeneet ja kannustaneet kovasti. Haluamme antaa valmiudet siihen, että täältä lähtee maailmalle tervepäinen jääkiekkoilija. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti