Lounais-Häme

Positiivista pöhinää paikkakunnalle: Forssan seudun nuorkauppakamari ideajahdissa

Nuorkauppakamarin Tuottava idea -kilpailu edistää innovointia ja nostaa esiin uusia liikeideoita.
Forssan Seudun Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Sanna Järvi kannustaa seudun yrityksiä osallistumaan kilpailuun. Sarjoja on useita. Kuva: Tapio Tuomela

Tuottava Idea -kilpailu on Suomen Nuorkauppakamarit ry:n järjestämä yrityskilpailu, jonka tavoitteena on edistää innovointia, nostaa esiin uusia liikeideoita sekä korostaa niiden merkitystä kehityksen avaintekijöinä.

– Kilpailuun voi osallistua mikä tahansa tuotteeseen, palveluun, tuotantomenetelmään, liikeideaan tai muuhun yritystoimintaa edistävään toimenpiteeseen liittyvä idea, Forssan Seudun Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Sanna Järvi kertoo.

Tuottava Idea -kilpailussa on kolme sarjaa, jonne hakemuksen voi jättää. Näitä ovat yhteiskuntasarja, yrityssarja sekä startup-sarja.

– Idea saa olla enintään kolme vuotta vanha ja sen tulee olla jo tuottavassa käytössä paitsi startup-sarjassa. Kilpailulomakkeen täyttämisestä ei kannata kuitenkaan murehtia, sillä olen henkilökohtaisesti apuna jokaisen hakemuksen tekemisessä, Järvi sanoo.

 

Forssan Seudun Nuorkauppakamarin paikallinen kilpailu huipentuu huhtikuussa järjestettävään seminaariin, jossa jokainen osallistuja pääsee esittelemään omaa osaamistaan.

– Raati palkitsee lopuksi parhaan idean ja kaikki osallistujat jatkavat Etelä-Suomen aluesarjaan.

Kilpailuaika on 31. maaliskuuta asti.

 

Idea kilpailun toteuttamisesta sai alkunsa kamarin omalla Business-klubilla. Lopullinen päätös syntyi, kun Järvi tutustui Forssan Yrityskehitys Oy:n Parasta Pöhinää -somekampanjaan.

– Kampanjassa yrityksiä esitellään ihanan positiivisella tavalla. Kilpailu on meille tilaisuus antaa oma panoksemme seudun ja sen yrittäjien hyväksi. Täällä on paljon loistavia yritysideoita ja tuotteita, jotka ansaitsevat saada lisää näkyvyyttä, hän muistuttaa.

Vuodesta 1977 järjestetty kilpailu on perinteisesti kaksiosainen. Ensin kisataan alueen voitosta, minkä jälkeen voittajat pääsevät edustamaan aluetta kansallisella tasolla.

Forssassa kilpailua on kuitenkin haluttu uudistaa.

– Sen lisäksi, että haemme osallistujia alueelliseen sarjaan, palkitsemme myös parhaan paikallisen idean. FL

Uusimmat

Näkoislehti

12.8.2020

Fingerpori

comic