Lounais-Häme

Positiivisuus on Humppilan Vuoden nuoren vahvuus

-Hän on erittäin palveluhenkinen ja tulee ihmisten kanssa hyvin toimeen, Humppilan nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja Viivi Makkonen kertoi Vuoden nuori -palkinnon perusteluja.

Vuoden nuoreksi Humppilassa valittiin Aleksi Rantala, 20. Rantala työskentelee parturi-kampaajana oman toiminimensä kautta vuokratuolilla Hiusstudio Fadassa.

Rantala kertoo työssään vahvuuksikseen ennen kaikkea asiakaspalveluhenkisyyden, ammattitaidon ja positiivisuuden.

-Tykkään työssäni erityisesti siitä, kun saa olla ihmisten kanssa tekemisissä. Pystyn keskustelemaan asiakkaiden kanssa, enkä jännitä uusia tilanteita tai ihmisiä, Rantala sanoi.

Rantala sai kiertopalkinnon käsiinsä Vuoden nuori -kiertopalkinnon Humppila-päivän yhteydessä Kauppilan perinnetilalla sunnuntaina. Vaikka uudet tilanteet eivät normaalisti Rantalaa jännitä, paljasti Vuoden nuori palkitsemistilanteen hermostuttaneen häntä.

-Paljon oli ihmisiä, se oli kauhean jännittävää. En tiennyt, miten pitäisi olla, Rantala nauroi jälkikäteen.

 

Rantala kertoi, että valinta Vuoden nuoreksi yllätti täysin, kun hän kuuli siitä pari viikkoa sitten.

-Osa nuorisovaltuuston jäsenistä on käynyt asiakkainani, ehkä sitä kautta he tunsivat minut, Rantala pohti.

Uusi kasvo Rantala ei Humppilassa ole, vaikka yrittäjänä hän on ollut vasta noin vuoden. Rantalan perhe muutti Jokioisten Latovainiosta Humppilaan Aleksin ollessa noin viisivuotias.

-Opiskeluaikana asuin hetken Loimaalla, mutta muuten olen asunut koko ajan Humppilassa. Valinnasta Vuoden nuoreksi täällä saan todella hienon muiston, Rantala kertoi.

 

Vuoden nuori -kiertopalkinto ojennettiin Rantalalle Humppila-päivässä, joka oli tänä vuonna musiikkipainotteinen.

Aamupäivä oli varattu lapsille, sillä Kulttuuriyhdistys Kuvion järjestämä Kulttuurikaruselli tarjosi pienemmille kävijöille Kauppilan perinnetilalla työpajoja muun muassa taiteen ja sirkuksen parissa.

Kun päivä kääntyi puolenpäivän myöhemmälle puolelle, oli Musiikin edistämissäätiön johtaja Hannu Sahan vuoro ottaa ohjat hetkeksi käsiinsä. Humppilalaislähtöinen Saha on vuosien varrella toiminut muun muassa kansanmusiikin professorina Sibelius-Akatemiassa ja Kansanmusiikki-instituutin toiminnanjohtajana.

-Viime vuonna palasin Humppilaan. Vaikka työssä käyn edelleen muualla, nyt jo usein ehdin viikonloput viettää kokonaan Humppilassa. Tämä on niin sanottu loppusijoituspaikka, Saha kertoi.

Sahan oli tarkoitus soittaa yhdessä Tapani Peltoniemen kanssa, mutta Peltoniemen sairastumista tuli paikkaamaan Arto Järvelä. Ulvilassa asuvan Järvelän kanssa Saha soitti muun muassa Aarnion sisarusten tuotantoa. Aarnion sisaruksista Saha piti myös puheen.

Lisäksi tilaisuudessa esiintyi kanttori Esa Lahti yhdessä nuorten lauluryhmän ja bändin kanssa.

-Kaikin puolin monipuolinen ja perinteikäs tapahtuma, kirjastonjohtaja Taija Lehtinen tiivisti. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic