Lounais-Häme

Posti julkaisee alkuvuonna 25 erilaista postimerkkiä – Aiheina muumeja, muuttolintuja, Suomen lippu ja sydämiä

Kaksi sydäntä -postimerkkiarkissa on 10 kotimaan ikimerkkiä.
Kaksi sydäntä -postimerkkiarkissa on 10 kotimaan ikimerkkiä.

Posti julkaisee tammi–toukokuussa 2020 yhdeksän postimerkkijulkaisua, joissa on yhteensä 25 erilaista postimerkkiä. Postimerkit julkaistaan kolmessa erässä 22. tammikuuta, 12. maaliskuuta ja 6. toukokuuta.

Postimerkkivuosi alkaa Samuli Siiralan suunnittelemilla iloisen värikkäillä ystävänpäiväpostimerkeillä. Mannerheimin lastensuojeluliiton 100-vuotisjuhlan kunniaksi julkaistaan kaksi postimerkkiä, joiden taiteilijoina ovat toimineet lapset. Tammikuussa julkaistavien Muumi-postimerkkien teemana on Itämeren suojelu.

Värikkäiden pääsiäispostimerkkien kuvituksesta vastaa Matti Pikkujämsä, joka suunnitteli myös edellisvuoden ystävänpäiväpostimerkit. Pikkujämsä kuvaa merkeissä omalla persoonallisella tyylillään perinteisiä pääsiäisaiheita tipuja, munia ja pajunkissoja.

Sydän on jo keskiajalta tuttu universaali rakkauden symboli. Klaus Welp on suunnitellut aiheesta positiivisia tunteita ilmaisevan yksinkertaisen eleettömän postimerkin, jossa kaksi sydäntä sykkii rinnakkain.

Muuttolinnut ovat varma kevään merkki. Maaliskuussa ilmestyvissä postimerkeissä kuvataan neljää suomalaisille tuttua muuttolintua kiurua, peippoa, västäräkkiä ja pääskystä. Oona Himasen suunnittelemat lintupostimerkit ovat samaan aikaan nostalgisia ja moderneja.

Klaus Haapaniemi on suunnitellut postimerkit, jotka sijoittuvat lumottuun metsään. Merkkien taide on osa Klaus Haapaniemi & Co:n luomaa Polar Byzantine -kokoelmaa.

Toukokuussa julkaistava Suomen lippua kuvaava postimerkki syntyi suunnittelukilpailun kautta. Kilpailun voittanut Ville Tietäväinen suunnitteli lipun, jonka lähtökohtana on suomalainen kansallismaisema.

Vuosittain julkaistavien EUROPA-postimerkkien teemana on vuonna 2020 postireitit. Posti valitsi postimerkin kuva-aiheeksi joulupukin, joka kulkee omia ilmareittejään porojen vetämässä reessä kaikkiin maailman kolkkiin revontulten valossa. Suunnittelija on Klaus Welp.

Uusimmat

Näkoislehti

4.7.2020

Fingerpori

comic