Lounais-Häme

Posti palkkaa joulupukin apulaisia yli 3 000

Posti välittää miljoonia joulukortteja ja paketteja vuosittain.

Posti kuljettaa joulun alla jälleen miljoonia paketteja ja joulukortteja suomalaiskoteihin. Joulusesonki alkaa aina vain aikaisemmin myös verkkokaupan kansainvälisten sesonkimyyntien myötä. Posti palkkaakin joulusesonkiin yli 3 000 jouluntekijää ympäri Suomea.

Jouluntekijöitä tarvitaan muun muassa pakettien ja joulutervehdysten lajitteluun, jakeluun ja kuljetukseen sekä Postin palvelupisteisiin ja asiakaspalveluun. Sesonkityössä edellytetään pääsääntöisesti 18 vuoden ikää ja suomen kielen osaamista.

Sesonkityö on suosittua etenkin opiskelijoiden keskuudessa, sillä työvuoroissa on valinnanvaraa. Pääsääntöisesti työsuhteet sijoittuvat marras-joulukuulle. Posti on monelle nuorelle ensimmäinen työpaikka ja joulutyö perinne, johon palataan vuosittain.

– Lähetysmäärät moninkertaistuvat jouluviikkoina, ja jouluapulaisten työpanos on todella tärkeä. Annamme tehtäviin hyvän perehdytyksen ja tiimin tuen, kertoo Ville Hakala Postin rekrytoinnista.

Viime vuonna vilkas joulun verkkokauppa kasvatti Postin vuoden pakettivolyymin yli 37 miljoonaan pakettiin. Pakettivolyymi lisääntyi 9 prosenttia edellisestä vuodesta ja verkkokauppapakettien määrä kasvoi yli 15 prosenttia.

Henkilökohtainen, käsin kirjoitettu joulutervehdys kuuluu miljoonien suomalaisten jouluperinteisiin. Suomessa lähetettiin viime jouluna yli 26 miljoonaa joulukorttia. Postin jouluntekijöitä työllistyy runsaasti joulukorttien lajitteluun ja jakelutyöhön.

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic