Lounais-Häme Helsinki

Posti-sotkun selvittäminen jatkuu täydessä hiljaisuudessa

Pääministeri Antti Rinne (sd.) haluisia ilmastonmuutoskeskusteluun vähemmän kierroksia ja syyllistävää sävyä. Kuva: Joel Maisalmi
Ministeri Sirpa Paateron ero ei vähentänyt painetta pääministeri Antti Rinteen ympärillä. Kuva: Joel Maisalmi

Hallitus jatkaa täydessä radiohiljaisuudessa valmistautumista ensi tiistain välikysymyskeskusteluun Posti-asiassa. Ilta-Sanomien mukaan hallituspuolueiden johto tapaisi illalla pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa, mutta STT:n tietojen mukaan mitään varsinaista tapaamista ei olisi toistaiseksi vahvistettu tälle päivälle. Jos sellainen järjestetään, se olisi vasta myöhään illalla.

SDP:n hallituskumppanit ovat vaatineet pääministeri Antti Rinteeltä (sd.) seikkaperäistä selvitystä Posti-sotkun käänteistä. Rinne kertoi lauantaina STT:lle, että hallitus käy ne läpi ennen tiistain välikysymyspäivää.

Hän ei täsmentänyt, milloin tapaaminen on.

Rinteen on ollut määrä vierailla tänään iltapäivällä Kemijärvellä ja Rovaniemellä.

 

Paateron ero ei vielä riittänyt

 

Posti-kiista johti lopulta perjantaina kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd.) eroon, mutta paineet Rinnettä kohtaan eivät ole helpottaneet. Oppositiosta on vaadittu Rinteen eroa.

Lauantaina myös hallituskumppani keskustan puheenjohtaja, elinkeinoministeri Katri Kulmuni vaati keskustelua valtion omistajapolitiikan linjasta ja siitä, että työmarkkinajärjestöille annetaan rauha käydä neuvottelunsa keskenään. Lisäksi on syytä keskustella hallituksen työllisyystoimista.

– Näistä kaikista hallituksen täytyy tulla vahvempana ulos, Kulmuni sanoi STT:lle.

Myös vihreiden puheenjohtaja sisäministeri Maria Ohisalo ja vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson vaativat seikkaperäistä selvitystä Posti-kiistan tapahtumaketjusta. Andersson kertoi STT:lle, että asia käydään läpi lähipäivinä.

Kokoomus, kristillisdemokraatit ja nyt-liike jättivät tällä viikolla hallitukselle välikysymyksen Postista. Puolueet haluavat selonteon omistajaohjauksen tilasta, ministerien toiminnasta sekä hallituksen sekaantumisesta työmarkkinaneuvotteluihin. Puolueet haluavat selvyyttä siihen, antoivatko Rinne ja Paatero oikeaa tietoa eduskunnalle Postin työriidassa esillä olleiden pakettilajittelijoiden työehtosopimuksen siirrosta.

Asiasanat

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic