Lounais-Häme

Posti takoo ennätyksiä jo ennen joulusesonkia: 1,3 miljoonaa pakettia viime viikolla

Arkistokuva Postin lajittelukeskuksesta Vantaalta.

Joulu ei ole kunnolla edes ovella, mutta Postin kuljettamissa pakettimäärissä tehdään jo ennätyksiä. Viime viikolla Postin kautta kulki lähes 1,3 miljoonaa pakettia, mikä on viikkokohtainen ennätys.

– Viime vuoden ennätys, lähes 1,2 miljoonaa, tehtiin lähempänä joulua eli kiivain pakettiviikko on vielä edessämme, uskoo paketti- ja verkkokauppaliiketoiminnasta vastaava johtaja Turkka Kuusisto Postista.

Ennätystä selittävät Black Friday ja Cyber Monday -ostospäivät. Ennätyksellinen pakettivolyymi kertoo siitä, että suomalaiset hyödynsivät niin suomalaisten kuin ulkomaalaisten verkkokauppojen sesonkitarjoukset.   

Posti varautunut ennätykselliseen sesonkiin

Posti on varautunut ennätykselliseen verkkokauppasesonkiin muun muassa tuplaamalla kuluttajien suosimien pakettiautomaattien määrän. Automaatteja on jo yli tuhat.

Pakettisesonkia vauhditetaan myös yli sadalla joulun ajan noutopisteellä. Posti toimittaa lähetyksiä noudettaviksi koko sesongin ajan myös viikonloppuisin.

Myös Postin omat myymälät palvelevat seosonkina pitempään.

Paketit matkaan viimeistään 19.12.

Kotimaan paketit ehtivät jouluksi perille, kun ne lähettää viimeistään 19.12. maksamalla postimaksun etukäteen verkossa tai OmaPosti -sovelluksessa. Valmiiksi maksetun paketin voit jättää mihin tahansa pakettiautomaattiin tai postiin. Posteista paketit tulee lähettää päivää aiemmin, viimeistään 18.12.

Paketit Euroopan ulkopuolelle tulee lähettää viimeistään 7.12., Eurooppaan 14.12. ja lähistölle Ruotsiin tai Baltian maihin 17.12.

Postissa tehdään sesonkiaikoina töitä kolmessa vuorossa, 24 tuntia vuorokaudessa. Myös logistiikkakeskukset pyörivät jopa seitsemänä päivänä viikossa joulusesongin loppuun saakka. FL

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic