Lounais-Häme

Postin nimissä on toteutettu useita huijauksia – Toimi näin, jos olet saanut tällaisen viestin ja antanut tietojasi eteenpäin

Postin nimissä tehty huijausviesti voi olla erehdyttävän aidon näköinen ja näyttää esimerkiksi tältä. Kuva: Poliisi.

Postin nimissä on liikkeellä ammattimaisia huijausviestejä, jotka liittyvät saapuviin paketteihin.

Helsingin poliisilaitos tutkii huijauksia, jotka on toteutettu kolmena eri ajankohtana. Viime viikonlopun aikana ja sen jälkeen Helsingin poliisilaitoksella on tiedossa yli 30 uhria. Viime viikonlopun osalta rikoshyöty on ollut noin 19 000 euroa.

Kaikissa tapauksissa Postin saapumisilmoitukselta näyttävä tekstiviesti on ohjannut käyttäjän www.smartpostkoodi.net tai www.smartpostseuranta.com-verkkosivulle.

Tietojen kalastelua varten tehty väliaikainen sivusto on pyytänyt tunnistautumaan verkkopankkitunnuksilla. Ainakin Nordean ja OP:n verkkopankkitunnuksia ja henkilötietoja hyödyntämällä on haettu pikalainoja.

Lainarahat on siirretty heti suomalaiselle pankkitilille ja nostettu välittömästi ulos automaatista Virossa.

– Huijaukset ovat ammattimaisesti toteutettu. Verkkosivu on kaikilla kerroilla ollut käytössä vain yhden viikonlopun, jonka aikana tekstiviestejä on lähetetty paljon. Rahat on nostettu muulien avulla samana viikonloppuna, rikostarkastaja Jukkapekka Risu Helsingin poliisilaitokselta kertoo tiedotteessa.

Rahojen nostamiseen on käytetty muuleja eli henkilöitä, joiden tehtävänä on vastaanottaa rikoksella hankittua omaisuutta ja toimittaa se ketjussa eteenpäin. Muulina toimiminen on rangaistava teko.

Jos olet saanut vastaavan tekstiviestin ja antanut joitakin tietoja huijaussivustolle, ota välittömästi yhteyttä pankkiisi ja tee sen jälkeen ilmoitus poliisille.

Lue myös: Valeviesti tuli Postin aitoon viestiketjuun: Koronakevät on suosinut huijareita (FL 16.5.2020)

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic