Lounais-Häme

Postin palvelut monipuolistuivat Ypäjällä

Tiistaina Ypäjällä avattiin uusi posti, kun hevosalan yrittäjät Penina Peltonen ja Alex Muurinen aloittivat postin palveluiden tarjoamisen Playsson.net-showroominsa liiketiloissa. Viime viikolla myös Matkahuolto aloitti toimintansa saman katon alla. Uusi posti sijaitsee Annantie 2:ssa, noin kilometri etelän suuntaan Ypäjän keskustasta. Aiemmin posti sijaitsi aivan kunnan keskustassa, entisen Siwa-kaupan yhteydessä.

Uusi hieman etäisempi sijainti on luonnollisesti kirvoittanut keskustelua kuntalaisissa. Etenkin ikäihmiset ovat osoittaneet huolensa pidemmän matkan johdosta.

– Posti on yhtä lähellä isoa osaa kuntalaisista kuin aiemminkin. Ikäihmisiä varten asioimisliikenne ohjataan jatkossa kulkemaan uuden postin kautta, Ypäjän kunnanjohtaja Sam Vuorinen rauhoittelee.

 

Ypäjän postin tulevaisuus oli vaakalaudalla, kun kunta ei tahtonut löytää jatkajaa postille.

-Posti olisi menetetty ilman uutta jatkajaa, vaikka postilain pykälä määrittääkin, että joka kunnan alueella pitää olla peruspostipalvelut. Pykälä on kuitenkin tulkinnanvarainen ja kun miettii, kuinka lähellä esimerkiksi Jokioinen tai Loimaa on, niin meidän posti olisi voinut joutua muuttamaan sinne, Vuorinen paljastaa.

Postin pelastaneiden Peltosen ja Muurisen mukaan kukaan muu kunnan alueella ei ollut kiinnostunut jatkamaan postin palveluita.

-Halusimme säilyttää postin palvelut Ypäjällä. Tietysti meillä oli myös oma lehmä ojassa, kun nyt ei tarvitse lähteä viemään verkkokaupassa myytyjä tavaroita omasta pitäjästä esimerkiksi Forssaan postiin, Peltonen sanoo.

Peltosen ja Muurisen Playsson.net -yritys myy hevosalan tarvikkeita niin verkossa kuin showroomissa sekä tuottaa verkkomediasisältöjä. Lokakuussa yritys ryhtyy tekemään hevoslehteä.

 

Uuden postin myötä Ypäjän alueella on nyt kuusi kirjelaatikkoa, jotka sijaitsevat uuden postin luona, vanhalla Siwalla, palvelukeskuksessa, Ypäjänkylässä, Hevosopistolla sekä Palikkalan SEO:lla.

Laajemman kirjelaatikkoverkoston lisäksi uusi posti tarjoaa myös monipuolisemman palvelun asiakkailleen.

-Nyt Ypäjältä on myös mahdollista lähettää ja hakea isoja paketteja, kun aiemmin vain hyllyyn mahtuvat otettiin vastaan. Nyt voisi sanoa, että meillä on täydet palvelut niin postissa kuin Matkahuollossa, Peltonen hehkuttaa. FL

 

Fingerpori

comic