Lounais-Häme

Postipaketeille löytyy paikka myös Ypäjältä

Ypäjän kirkonkylän ykköspuheenaihe on, minne postipalvelut karkaavat Ypäjän Siwan lopettaessa toimintansa.

-Varmaan joka toinen asiakas kyselee postipalveluiden kohtalosta, mutta me emme tiedä. Emme tiedä myöskään sitä, kuinka pitkään Ypäjän Siwa jatkaa toimintaansa, Marja Löyttymäki Ypäjän Siwasta kertoo.

Postipalvelulaki määrää, että Postilla täytyy olla palvelupiste jokaisessa kunnassa. Palvelupisteen tulee olla auki vähintään maanantaista perjantaihin mutta aukiolotunteja ei määritellä – riittää, että aukioloaika on kiinteä. Toimitilojen pitää puolestaan olla esteettömät, jotta myös liikuntarajoitteisten asiointi onnistuu.

-Uuden postipalvelupisteen löytyminen taitaa olla ratkaiseva tekijä myös sille, kuinka pitkään Siwa jatkaa. Siinä on Postilla pähkäiltävää, Löyttymäki toteaa.

Forssan Lehden tietojen mukaan postipalvelu ei ole siirtymässä Ypäjän Saleen tai Ratsuriiheen. Mahdollisuuksia on kuitenkin jäljellä.

-Meillä on palvelupisteitä esimerkiksi apteekkien, pankkien, ravintoloiden, kunnanviraston ja kirjaston yhteydessä. Teemme töitä, jotta paras mahdollinen ratkaisu löydetään myös Ypäjälle, Postin kehityspäällikkö Eija Kojo kertoo.

Ypäjäläisten ei kannata huolestua postipalvelulain muutoksesta. Kojon mukaan kuntakohtainen palvelupistevelvoite on säilymässä lain päivityksessä.

Yt-neuvottelut Ypäjän ja Tammelan Siwoissa päättyivät marraskuun lopulla. Lopputulemana oli, että molemmat Siwat lakkautetaan. Työt loppuvat seitsemältä henkilöltä.

Niin Ypäjällä kuin Tammelassa postipalvelut on tarjottu Siwan yhteydessä. Tammelassa siirto on helppo, sillä Suomen Lähikaupan ostaneella Keskolla on uusi market Tammelan pääkadun varrella.

Postipalvelujen mukana Tammelan K-Marketiin siirtyvät Matkahuollon palvelut.

-Uudet kalusteet on tilattu ja arvelisin, että postipalvelut voisivat siirtyä meille tammi–helmikuun vaihteessa, kauppias Eino Amonsen Tammelan K-Marketista kertoo.

Postipalvelujen tulo muuttaa marketin ilmettä. Tilaa paketeille löytyy nykyisen kahvion kohdalta mutta ei huolta:

-Kahvio säilyy. Se on meille tärkeä. Tiloja remontoidaan ja rakennetaan uusiksi ja kauppa avautuu paremmin heti sisääntulosta alkaen.

Amonsenin mukaan postipalvelut sopivat hyvin heidän konseptiinsa.

-Meillä on saman katon alla hyvä palvelukeskittymä. Meidän palvelujemme ohella pankki- ja apteekkipalvelut.

Myöskään Tammelan Siwan sulkemisajankohta ei ole selvillä. Päätös sulkemisesta voidaan tehdä, kun postipalvelujen siirrosta on saatu varmuus, Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Antti Palomäki kertoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic