Lounais-Häme

Potentiaalia ihan minne asti vaan

Forssan Alun sentteri Elli Koskinen on pelaaja, joita ei liikaa kotimaan parketeilla näy. Hän on iso, hyvä liikkumaan, taitava ja asennettakin löytyy.

Perniön Urheilijoiden kasvatti pelasi viime kauden Turun Riennossa divaria. Korisliigatahtiin totuttelu otti aikansa, mutta 191-senttinen Koskinen on pääsemässä Alun riveissä taas iskuun.

-Uskon, että kaudesta tulee hyvä, kunhan saan nilkan kuntoon, kertoo Koskinen, jota nilkan pyörähtämisen lisäksi alkukaudesta kiusasivat selkävaivat.

Koskinen on erinomainen puolustuspäässä, mutta haluaa kehittyä myös hyökkäyksessä. Tehoja on kaivettavissa lisää.

-Haluan vielä lisää vahvuutta ja varmuutta korin alle. On hienoa, kun saan taas pelata kovia liigapelejä ja vääntää joukkueen harjoituksissa Janelle Lanen kanssa.

Koskinen on pelannut korista pienestä pitäen. Hänen vanhempansa veivät tytöt korisleikkikouluun, kun tämä oli nelivuotias.

-Vanhempani tuumasivat, että koris sopii minulle, koska kasvuennusteeni oli yli 180 senttiä, muistelee Koskinen, joka oli jo ensimmäisellä luokalla niin pitkä, että häntä luultiin kuudesluokkalaiseksi.

Perniöstä Koskisen tie vei aikanaan Salon ja Vilppaan kautta Turkuun, jossa hän on ehtinyt pelata Riennossa nuorten SM-sarjojen jälkeen kolme kautta naisten Korisliigaa ja yhden 1. divisioonaa.

Forssaan hän päätti suunnata divarikauden jälkeen, kun Alusta otettiin taas yhteyksiä.

-Minulla ei ollut oikein ideaa missä pelata, koska en halunnut lähteä minnekään pitkälle enkä pääkaupunkiseudulle. Alun seuraihmiset vakuuttivat minut ja ajattelin, että olisi mukava taas pelata liigaa.

Koskinen ei ole katunut tuloaan Forssaan. Hän on viihtynyt Forssassa ja Alussa.

-Täällä on kaikki kunnossa. On hyvä valmennustiimi, hieno sali ja Vesihelmi, jossa voi käydä puntilla ja uimassa. Ja jos tulee joku paikka araksi ja kipeäksi, pääsee hierojalle tai fysioterapiaan. Arvostan sitä, että pelaajista pidetään huolta, Koskinen sanoo.

Koskinen pelaa tämän kauden vielä kotoisessa liigassa. Sen jälkeen häntä odottavat isommat kentät.

-En ole vielä puhunut tästä, mutta olen todennäköisesti lähdössä jenkkeihin yliopistoon. Taloustiede ja ravitsemustiede kiinnostavat, toki pelaaminen olisi siellä pääasia, Koskinen kertoo.

Koskinen olisi voinut suunnata yliopistokentille jo hieman aiemmin, mutta ei kokenut olevansa vielä kypsä suuntaamaan Yhdysvaltoihin.

-Uskon, että saan sieltä kovuutta pelaamiseen ja kypsyn ihmisenä. Ja avaahan se ovia, jos siellä onnistuu peleissä.

Koskinen on kotiutunut hyvin Alkuun. Hänen mukaansa joukkueessa on hyvä henki ja pelaajat kannustavat toisiaan.

Joukkueen pelitkin ovat kulkeneet, Alku muodostaa Hyvinkään Pontevan ja Espoo Unitedin kanssa tasapistein sarjan kärkikolmikon.

-Minusta meillä on superhyvä jengi, joka vielä parantaa koko ajan.

Koskinen mukaan Alku puolustaa hyvin ja on tehokas nopeissa hyökkäyksissä. Parantamisen varaa on vielä hitaissa hyökkäyksissä, niihin tarvitaan lisää malttia, jotta päästään parhaisiin mahdollisiin heittopaikkoihin. FL

 

Alun sisäpelaaja Elli Koskinen
20 vuotta, 191 senttiä.Kotoisin Perniöstä, asuu nyt Forssassa.Sentteri, Perniön Urheilijoiden kasvatti.A-tyttöjen SM-sarjaa 2012–13 Turun Riennossa 10,9 pisteen, 11,6 levypallon ja 2,27 torjunnan ottelukeskiarvolla.Naisten Korisliigaa kausilla 2012–15 Riennossa. 2014–15 pelasi 22 ottelua 5,1 pisteen ja 3,8 levypallon ottelukeskiarvolla.Viime kausi Riennossa 1. divisioonaa 8,5 pisteen ja 8,5 levypallon keskiarvolla.Suuntaa ensi syksynä pelaamaan ja opiskelemaan yliopistoon Yhdysvaltoihin.28 A-nuorten maaottelua, 16 B-nuorten maaottelua.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti