Lounais-Häme

Potilasmäärien kasvuun varaudutaan telttayksiköillä myös Kanta-Hämeen keskussairaalassa

Telttoja ei oteta käyttöön välittömästi, mutta ne mahdollistavat tarvittaessa potilaille turvallisemman toiminnan ruuhkatilanteessa
Teltat nousivat ensiavun oville perjantaina.

Kanta-Hämeen keskussairaalan Ensiapu varautuu COVID-19-potilasmäärien kasvuun pihalle pystytettävillä SPR:n teltoilla.

Keskussairaalan Ensiavun pihalle pystytetään perjantaina 20. maaliskuuta teltoista rakentuva yksikkö, jota käytetään hoidon kiireellisyyden arviointiin.

– Varaudumme lisääntyvään koronavirusepidemian aiheuttamaan potilasmäärään, jolloin potilasarvioita tehdään jo ulko-ovella. Teltat otetaan käyttöön, kun tilanne sitä edellyttää. Olemme kiitollisia Suomen Punaiselle Ristille avusta, kertoo ylilääkäri, akuuttilääketieteen professori Ari Palomäki keskussairaalan tiedotteessa.

Telttoja ei siis oteta käyttöön välittömästi, mutta ne mahdollistavat tarvittaessa potilaille turvallisemman toiminnan ruuhkatilanteessa. Ensiapu on ottanut käyttöön muitakin normaalista poikkeavia käytäntöjä koronaepidemian vuoksi.

Ensimmäisenä apua pyytäneen Hyvinkään sairaalan pihalle nousi torstaina lähes sadan neliön yksikkö, jonka avulla vähennetään tartuntariskiä.

Puhelin ajoittain ruuhkautunut: ”Kannattaa odottaa kärsivällisesti”

uhelin ajoittain ruuhkautunut: Ensisijaisesti kannattaa olla yhteydessä puhelimitse tai sähköisesti omaan terveyskeskukseen, jos epäilee COVID-19-tartuntaa ja oireilee vakavammin. Koronaepidemian vuoksi puhelinaikoja terveyskeskuksissa on pidennetty ja kuntiin on perustettu pandemiavastaanottoja. Lievissä oireissa ei ole syytä ottaa yhteyttä eikä lähteä vastaanotolle.

– Koronaepidemian vuoksi puhelimemme on ajoittain ruuhkautunut, mutta takaisinsoittoa kannattaa odottaa kärsivällisesti. Mikäli kyseessä on hätätilanne, pitää aina soittaa numeroon 112, professori Palomäki ohjeistaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic