Potkosen MM-nyrkkeilyt päättyivät puolivälieriin, mutta "paniikkinappulalle ei ole tarvetta"

Helsinki/Delhi
20.11.2018, 13:41

Urheilu-uutiset

Mira Potkosen tie nousi tiistaina pystyyn nyrkkeilyn 60-kiloisten naisten MM-kisojen puolivälierässä Delhissä. Thaimaan Sudaporn Seesondee vei voiton suomalaisesta hajaäänin 4-1.
Potkonen oli sarjansa ykkössijoitettu. Hänen valmentajansa Maarit Teuronen ilmoitti olevansa tyytyväinen suojattinsa otteisiin, vaikka tämä jäikin sijoille 5-8.
– En usko, että tämä vaikuttaa tulevaan tekemiseemme suuresti. Ei ollut mikään katastrofi, eikä paniikkinappulalle ole tarvetta. Jatketaan sitä mitä ollaan aiemminkin tehty, Teuronen sanoi Nyrkkeilyliiton tiedotteessa.
Potkonen hallitsi ottelun ensimmäistä erää, jonka hänelle antoi neljä viidestä arvostelutuomarista. Toisen erän lopussa Potkoselle laskettiin seisaaltaan lukua, ja erä meni thaimaalaiselle. Kolmannessa erässä kumpikin ottelija sai sisään osumia, mutta Seesondee otti voittoon tarvittavat pisteet.
– Mirahan veteli aika hyvin. Esimerkiksi kolmas erä alkoi hienosti ja osumia sateli. Miran nyrkkeilyyn olen tyytyväinen, Teuronen kehui.
Potkonen oli voittanut ensimmäisissä otteluissaan Australian Anja Stridsmanin 3-2 ja Valko-Venäjän Ala Jarshevitshin 5-0.
– Kisojen anti oli hyvä. Edellisistä MM-kisoista oli kulunut kaksi vuotta, ja nyt saimme katsauksen koko maailman tilanteeseen. Vuoden päästä alkaa taistelu Tokion olympiapaikoista, ja olemme siihen nyt astetta valmiimpia, Teuronen sanoi.
Suomen toinen edustaja, Potkosen tavoin keväällä EM-kultaa voittanut Elina Gustafsson taipui MM-kehässä jo avausottelussaan.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic