Lounais-Häme

Pöytyä haki täyden pistepotin Jokioisilta

Jokioisten Koetuksen asema Ykköspesiksen häntäpäässä hankaloitui keskiviikkona, kun paikallisvastustaja Pöytyän Urheilijat haki täyden pistesaalin Koetuksen kotikentältä.

Peli olisi yhtä hyvin voinut päättyä Koetuksen voittoon, mutta tällä kertaa Pöytyä oli paitsi hieman terävämpi, myös onnekkaampi. Avausjakson ratkaissut Ville Harjun läpilyönti nimittäin epäonnistui, mutta putosi pöytyäläisten onneksi aivan takarajalle.

-Harju yritti kolmossaumaan, mutta huonon osuman seurauksena lyönti yllätti meidän takakentän, Koetuksen pelinjohtaja Mika Lehto harmitteli.

-Pöytyän juoksupeli on pitkälti Harjun varassa. Meitä vastaan hän on tainnut lyödä valtaosan Pöytyän juoksuista, Lehto jatkoi.

 

Pöytyän parhaana palkitun Harjun puhkaisuun asti molemmat peli eteni tasaisesti vailla juoksuja ja molemmat esittivät hyvää ulkopeliä. Lähempänä juoksua oli Koetus, mutta toisessa vuoroparissa Ville Virtanen poimi näyttävällä syöksykopilla Antti Hamporin hyvän lyönnin. Kolmannen tasoittavalla Eemeli Mäntyvaara oli ehtiä kotipesään, mutta paloi aivan sen kynnyksellä.

Koetus rakenteli joka vuoroparissa kolmostilanteen, mutta vieraiden ensimmäinen kolmostilanne syntyi vasta neljännessä vuoroparissa.

 

Toiselle jaksolle Lehto rukkasi Koetuksen lyöntijärjestystä ja se piristikin kotijoukkueen peliä hetkellisesti. Ensimmäisessä vuoroparissa jokeriksi siirtynyt Oskari Friman ehti Riku Rantasen koukkulyönnistä kotiin.

Pöytyä tasoitti Harjun välilyönnillä, jolla Niko Julin ehti kotiin. Johtojuoksu syntyi vielä ensimmäisen tasoittavalla.

Koetus pääsi kolmannessa tasoihin vieraiden avustuksella, kun Eetu Ojala toi turhan harhaheiton seurauksena juoksun. Tasoittavalla Koetuksen ulkokenttä lahjoitti vieraille kolmannen juoksun, mutta neljännen aloittavalla Koetus nousi vielä tasoihin, tällä kertaa vieraiden ulkopelin avustuksella. Enempää juoksuja Koetus ei saanut aikaiseksi, mutta Pöytyä varmisti neljännen tasoittavalla kolmen pisteen voiton, kun Toni Pomellin lyönti painui kolmospuolelle ja Joona Salmi ehti kotiin.

-Tehtiin itse puolet omista paloistamme ja annettiin Pöytyälle niiden juoksut, Pöytyän ei tarvinnut tehdä juuri mitään. Sisäpelissä palot syntyivät ryppäässä, se tyrehdyttää pelin, Lehto harmitteli, mutta kehui samalla kotijoukkueen ulkopeliä Harjun avausjakson ratkaisseeseen lyöntiin asti.

Koetus pelaa lauantaina jumbo-Ylivieskaa vastaan vieraissa ja kohtaa sunnuntaina sarjakärki Kempeleen myös vieraskentällä. FL

 

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic