Lounais-Häme

Presidentti lähtee mittavalle maakuntakiertueelle – Jenni Haukio ei ehdi kaikkialle mukaan

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö maakuntamatkailee ensi vuonna oikein urakalla Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Niinistön on tarkoitus vierailla vuoden 2017 aikana kaikissa Suomen 19 maakunnassa.

Ensimmäiseksi Niinistö suuntaa Lappiin, jossa hän viettää 6. helmikuuta saamelaisten kansallispäivää. Alkuvuodesta presidentti vierailee myös Pirkanmaalla, Kymenlaaksossa, Pohjois-Savossa ja Päijät-Hämeessä. Niiden yleisötapahtumat järjestetään Tervolassa, Mänttä-Vilppulassa, Hollolassa, Kotkassa ja Kuopiossa.

Kiertue päättyy joulukuussa Ouluun, jossa järjestetään 2. joulukuuta suorana televisioitava Suomi100-juhlakonsertti.

Muista kohteista tiedotetaan myöhemmin.

– Kutsuja erilaisiin tilaisuuksiin on toistaiseksi tullut 400 kappaletta. Kiitän niistä, mutta toivon myös ymmärrystä sille, ettemme millään ehdi kaikkiin mukaan, Niinistö sanoo.

Hän kertoo puolisonsa Jenni Haukion osallistuvan ainakin Lapin ja Oulun matkoille. Muista ei ole vielä varmuutta, sillä Turun kirjamessujen ohjelmapäällikkönä työskentelevä Haukio jää vuodenvaihteessa vuoden mittaiselle opintovapaalle saattaakseen loppuun valtiotieteen jatko-opintonsa Helsingin yliopiston valtiotieteen laitoksella.

– Hänellä on tietysti oma elämänsä ja opiskelunsa ensi vuonna. Se on nyt jo koettu pettymykseksi kaupungeissa, joissa hänet nähdään minua mieluummin. Mutta mukaan hän lähtee silloin kuin vain suinkin ennättää. Myös hän toivoo ymmärrystä asialle, Niinistö toteaa.

Presidentin tähän mennessä vahvistettu vierailuaikataulu

6. helmikuuta Suomi-Sápmi 100 + 100 -juhla Inarissa sekä yleisötapahtuma Tervolassa.

15. helmikuuta nuorten rekrytointitapahtuma Tampereella ja Serlachius-museo Mänttä-Vilppulassa.

22. helmikuuta MM-hiihdot Lahdessa ja vierailu lahtelais- ja hollolaisnuorten tapahtumissa.

28. helmikuuta vierailu Haminassa ja yleisötapahtuma Kotkassa.

19. maaliskuuta Minnan Päivät Kuopiossa.

2.12. Suomi 100 -juhla Oulussa.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti