Lounais-Häme

Presidentti Niinistö tapaa Vladimir Putinin Sotshissa

Sotshi
22.08.2018, 01:09

Kotimaa

Presidentti Sauli Niinistö tapaa tänään venäläisen virkaveljensä Vladimir Putinin Sotshissa. Työvierailun aikana presidentit keskustelevat ajankohtaisista kansainvälisistä ja kahdenvälisistä kysymyksistä. Keskustelujen ja työlounaan jälkeen presidentit pitävät yhteisen lehdistötilaisuuden.
Niinistön mukana matkustaa myös ulkoministeri Timo Soini (sin.).
Niinistö ja Putin tapasivat edellisen kerran heinäkuun puolivälissä Helsingissä Putinin ja Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin huipputapaamisen yhteydessä. Edellinen varsinainen kahdenvälinen tapaaminen oli viime vuoden heinäkuussa, kun Niinistö otti Putinin vastaan Punkaharjulla.
Sotshin tapaamista edelsivät Venäjän puolustusministerin Sergei Shoigun muutaman viikon takaiset kommentit, joiden mukaan Suomen ja Ruotsin läheinen Nato-yhteistyö huolestuttaa Venäjää ja voi johtaa vastatoimiin.
Suomessa on myös keskustelu tuoreen Niinistö-kirjan pohjalta presidentin mahdollisesta Fortumin painostamisesta mukaan Venäjälle tärkeää Fennovoiman ydinvoimalahankkeeseen. Niinistö on painostusväitteet torjunut.
Niinistölle tarjoutui tilaisuus kuulla tuoreita länsiarvioita Venäjän johdon näkemyksistä maanantaina kun hän keskusteli puhelimessa Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kanssa. Putin vieraili Merkelin vieraana Saksassa viime viikonvaihteessa.
Niinistön ja Putinin tapaamisen kanssa samaan aikaan Sotshissa pelataan venäläisten ja suomalaisten lehtitietojen mukaan jääkiekon hyväntekeväisyysottelu, jossa ovat Suomesta mukana muun muassa Jari Kurri ja Teemu Selänne. Presidentit eivät kuitenkaan osallistu tapahtumaan.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic