Lounais-Häme

Prinsessa Eugenie vihittiin Windsorissa - BBC päätti olla näyttämättä "vilttiketjuprinsessan" häitä suorana lähetyksenä

Windsor
12.10.2018, 15:55

Ulkomaat

Britanniassa prinsessa Eugenie, 28, on vihitty liikemies Jack Brooksbankin, 32, kanssa Windsorissa Lontoon lähettyvillä. Eugenie on kuningatar Elisabetin pojantytär ja kruununperimysjärjestyksessä yhdeksäs.
Eugenien häät eivät nousseet suosiossa lähellekään keväisiä prinssi Harryn ja Meghan Marklen satuhäitä, jotka pidettiin samassa paikassa.
Lehdistössä on lähinnä kauhisteltu häiden ja niiden turvatoimien hintaa. Lehtitietojen mukaan Eugenien vihkiäisten turvajärjestelyt maksoivat liki kaksi miljoonaa puntaa (2,3 miljoonaa euroa).
Britannian hovin kerrotaan järkyttyneen BBC:n päätöksestä olla näyttämättä häitä suorana lähetyksenä, koska niiden ei arveltu kiinnostavan katsojia riittävästi. Eugenieta onkin lehdistössä kutsuttu ””vilttiketjuprinsessaksi”, jonka tekemiset eivät kansaa kiinnosta.

Kutsulistalla kuuluisuuksia

Häävieraita on kutsuttu noin 850. Siniveristen lisäksi prinsessaa juhlimassa ovat muun muassa pop-tähti Robbie Williams sekä ex-jalkapallotähti David Beckham vaimonsa Victorian kanssa. Windsorissa tuulee ajoittain kovaa, mikä on aiheuttanut varsinkin monille naisille vaikeuksia juhlahattujensa kanssa.
Prinsessa on seurustellut tulevan miehensä kanssa pitkään. Heidän kihlautumisestaan ilmoitettiin tammikuussa. Eugenien on kerrottu pitävän kuninkaallisen tittelinsä.
Prinsessan vanhemmat, prinssi Andrew ja Sarah Ferguson, ovat eronneet.
Prinsessan äiti on saanut kyseenalaista julkisuutta toimistaan muun muassa mainoskasvona ja erilaisista rahastusyrityksistä, eikä häntä ole juurikaan nähty virallisissa tilaisuuksissa avioeron jälkeen. Prinssi Harryn vihkitilaisuuteen hän osallistui.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti