Lounais-Häme

Prinssi William tutustui suomalaiseen kouluun

Cambridgen herttua, prinssi William ehti Suomen vierailullaan tutustua myös suomalaiseen peruskouluun.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen oli ilahtunut, että suomalaisen koulun ja koulutuksen korkea taso oli kiirinyt prinssi Williamin tietoon.

-Hän yllätti Suomi-tietämyksellään. Hän muun muassa oli hyvin perillä siitä, että suomalaiset opettajat ovat korkeasti koulutettuja, että kaikilla peruskoulun opettajillamme on maisterikoulutus, Grahn-Laasonen kertoi ja jatkoi.

-Oli unohtumaton mahdollisuus esitellä prinssi Williamille suomalaista ylpeyttämme, peruskoulua. Lapset, rehtori ja opettajat kertoivat kiusaamista ehkäisevästä KiVa-koulusta, tunne- ja vuorovaikutustaitojen opetuksesta sekä näyttivät uusia oppimisympäristöjä, koodausta ja liikkuvaa koulua todella hienosti.

-Prinssi oli vaikuttunut näkemästään, hyvin kiinnostunut ja tuli loistavasti juttuun pienten koululaisten kanssa. Kerroin hänelle suomalaisen koulutuksen salaisuuden: erinomaiset opettajat. Lapset hoitivat osuutensa rohkeasti; oli niin monta syytä olla jälleen kerran ylpeä suomalaisesta koulutuksesta, Grahn-Laasonen kuvaili.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic