Lounais-Häme

Pronssia tuli, mutta... Koskelalla huonoa tuuria EM-urilla

Salla Koskela ei ole kovin tyytyväinen EM-kisarupeamaansa Bulgariassa.

Tavoitteena olleen henkilökohtaisen EM-mitalin hän sai jo kilpailujen avausmatkalta sprintistä, jossa hän oli kolmas. Jatko ei mennyt kuitenkaan putkeen, sillä parisprintissä hajosi suksi, keskimatkalla irtosi side, pitkältä matkalta tuli keskeytys ja viestisuoritus mitätöitiin väärien karttojen takia.

-Vaikka tavoite tuli saavutettua, en pysty olemaan hirveän tyytyväinen, koska kisojen loppu ei sujunut hyvin, kotimatkalta Helsinki-Vantaalta tavoitettu Koskela kertoo.

 

Koskela ei pistä kisojen tahmeaa loppua pelkästään huonon tuurin ja heikkojen järjestelyjen piikkiin. Vaikka Koskelalla oli kieltämättä paljon epäonnea, hän olisi voinut tehdä parempiakin kisasuorituksia Bulgariassa.

-Pitkän matkan vaikeudet olivat oma syyni, Koskela sanoo.

Bulgarialaiset kisajärjestäjät eivät saa puhtaita papereita. Naisten viesti jouduttiin mitätöimään, koska järjestäjät jakoivat melkein kaikille joukkueille väärät kartat.

Lunta riitti rinteissä ja pelloilla, mutta metsässä sitä oli paikka paikoin lähes olemattomasti.

-Pakko oli välillä ottaa sukset jalasta, että pääsi eteenpäin, Koskela kertoo.

Reiteissä ja rastien sijoittelussakin olisi voinut käyttää tervettä järkeä. Esimerkiksi yksi parisprintin rasteista oli jostain syytä päätetty viedä ison ojan toiselle puolelle. Aluksi penkka kesti ylitykset, mutta kisan edetessä se pehmeni niin, että Koskela katkaisi suksensa ponnistaessaan ojan yli rastille.

 

Kunto Lounais-Hämeen Rastin hiihtosuunnistajalla tuntuu kestävän. Hiihtovauhtia riitti viimeiseen kisaan asti.

-Viisi kisaa kuuteen päivään on rankka urakka. Mutta kunhan tässä saa muutaman päivän levätä ja pysyy terveenä, niin eiköhän sitä jakseta tehdä hyviä kisoja lopputalvenkin aikana.

Koskela keskittyy kevään hiihtosuunnistukseen, koska sopivia vapaan tyylin maastohiihtokisoja ei tahdo löytyä kalenterista. Viikon päästä ohjelmassa on keskimatkan SM-kisa Vuokatissa ja kahden viikon päästä sprintin SM-kisa Keravalla.

Viikkoa myöhemmin maan parhaat hiihtosuunnistajat lähtevät Vermontiin Yhdysvaltoihin, jossa käydään maailmancupin viimeiset osakilpailut maaliskuun alussa. Koskela aloitti maailmancupin vahvasti Ylläksellä, mutta menetti hieman asemiaan EM-kisoissa, jonka matkat olivat myös maailmancupin osakilpailuja.

Koskela on ennen Vermontin osakilpailuja maailmancupissa seitsemäntenä.

-Onhan se kiva lähteä, kun en ole ennen ollutkaan Atlantin toisella puolella, Koskela sanoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti